Školska godina za učenike OŠ „Vladislav Ribnikar“ biće završena u petak, 2. juna

od strane | maj 29, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Foto: Beta/Branislav Božić

Školska godina za učenike OŠ „Vladislav Ribnikar“ biće završena u petak 2. juna, dogovoreno je na sastanku roditelja učenika te škole, predsednika Aleksandra Vučića i predstavnika državnih organa.

Završetak školske godine 2. juna je jedino rešenje za izlazak iz krize, navodi se u saopštenju grupe roditelja koja je pokrenula inicijativu, prenosi N1.

U Predsedništvu je danas održan sastanak kojem su prisustvovali Milanka Negić, majka devojčice Sofije Negić, koja je stradala u masakru 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, zatim Bojana Nedeljković, zamenica predsenika Saveta roditelja, predstavnici svih relevantnih državnih ustanova i predsednik Aleksandar Vučić.

Na sastanku je dogovoreno da se školska godina završi 2. juna, a da se od ponedeljka 5. juna svi učenici „Ribnikara“ sastaju u OŠ „Sveti Sava“ u popodnevnoj smeni, gde će se održavati aktivnosti koje su za njih osmišljene.

U delu škole „Vladislav Ribnikar“, u koji se ulazi iz Ulice Kralja Milutina, biće napravljen memorijalni centar, kao sećanje na desetoro ubijenih u masaskru u toj školi. Ovu inicijativu pokrenula je Milanka Negić, majka nastradale Sofije.

Kako se navodi u saopštenju roditelja, bojazan oko uspeha dece i samih ocena „biće rešen najbolje za decu, koja ni na koji način neće biti oštećena“.

Roditelji su zahvalili svima koji su bili uz njih posle tragedije.

Deo roditelja đaka škole „Vladislav Ribnikar“ izneo je pred državne organe sedam zahteva, od kojih se jedan po jedan ispunjavaju.

Tako je Ministarstva prosvete danas saopštilo da je posle vanrednog inspekcijskog nadzora podnelo predlog za razrešenje direktorke škole Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Prethodno je izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju škole, a Više javno tužilaštvo je saopštilo da je preuzelo pretkrivični postupak protiv M.K, majke dečaka K.K. koji je počinio masovno ubistvo u školi 3. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs