„Šokiran sam kako sam igrao, loše sam se osećao“: Međedović kaže da će uzeti manji odmor posle Rolan Garosa

od strane | maj 29, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Hamad kaže da nije najsigurniji gde će nastupiti posle Rolan Garosa

Foto: Telegraf

Nije prošao Hamad Međedović onako kako se to možda očekivalo na Rolan Garosu, pošto je u prvom kolu eliminisan od Markosa Đirona iz SAD u četiri seta, poprilično ubedljivo – 1:3 (0:6, 2:6, 6:1, 0:6).

Naravno, ovo je bilo prvo Hamadovo učešće na nekom Gren slemu, tako da i samim plasmanom srpski teniser treba da bude i više nego zadovoljan. Ali, on ističe da se danas nije baš osećao najbolje.

Bilo je lepo igrati, kratko je trajalo za danas, pre toga je bilo fantastično, ali loše se završilo. Idemo dalje. Treći set bio je odličan, sve ostalo katastrofalno. On je bio okej, iskreno sam sebe iznenadio, jer sam se loše osećao na terenu, pre i tokom meča. Čisto da nije ponižavajuće.

Kaže da se jako loše kretao i da je šokiran time kako je igrao.

Mislim, bilo je malo tenzije, ali ništa preveliko. Loše sam se osećao na terenu psihički, kao i u drugim pogledima. Loše sam se kretao i igrao, ni ja još ne znam šta se desilo. Moram da sednem i izanaliziram šta se dešavalo. Šokiran sam.

Mesta za napredak ima. Potrudiće se da se ovo više nikada ne ponovi.

Pa, nisam razmišljao, ali sigurno da ima nečeg pozitivnog u svemu ovome. Ima mesta za napredak. Moraću da napredujem što pre u stvarima koje su me danas koštale. Vraćam se kući i radiću što bolje mogu da dođem do najboljeg nivoa.

Foto: MN Press

Smatra da je bilo malo toga dobrog.

Nemoguće je reći jednu stvar, ali sve ovo ne želim da mi se ponovi. Loš početak, loš završetak, loša kretnja, loša igra. Ništa mi nije išlo od ruke danas. Puno stvari ima da se radi, ali izdvojio bih početak i kraj meča.

Tražio je i pauzu Međedović posle trećeg seta, pokušavao je nešto da promeni, ali nije išlo.

Jesam, posle tog trećeg seta mi nije bilo dobro. Osetilo se da to nisam ja. Tražio sam više vremena da se probudim i trgnem i izađem iz crnila.

Kakvi su njegovi dalji planovi?

Videćemo, nisam siguran, prijavio sam par turnira, jedan pre trave, ali je sada sve to pod znakom pitanja. Nisam bio kući pet nedelja, želim da odem tamo par dana da budem slobodan, posle ću da treniram i da radim da mi se nikada ne ponove ovakvi mečevi.

Ovo će, ipak, biti njegov najbolji plasman do sada, nakon što se završi Rolan Garos.

Nisam ni znao iskreno, to je 15 mesta razlike, videćemo – zaključio je Međedović.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs