Tužilaštvo apeluje na medije da ne objavljuju neproverene informacije u vezi sa tragedijom u Ribnikaru

od strane | maj 26, 2023 | Vesti | 0 Komentara

K. Ž.danas 10:16

foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Više javno tužilaštvo u Beogradu apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji koja se 3. maja dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Takođe, poziva medije da se uzdrže od objavljivanja neproverenih informacija i nagađanja, jer to ne samo što škodi istrazi, već duboko povređuje osećanja porodica stradalih.

U ovom trenutku veoma je važno da svako od nas pokaže dodatnu odgovornost za tragediju koja je pogodila naše društvo, te upravo zato molimo medije da svaku informaciju pre objavljivanja pažljivo provere i izveštavaju uz posebnu pažnju, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će blagovremeno obaveštavati javnost o preduzetim radnjama u skladu sa zakonom.

„Takođe, napominjemo da Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv M.K., majke 13-godišnjeg dečaka koji je 3. maja ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna devojčica u međuvremenu preminula. Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca, V.K.“, ističu u VJT.

Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. maj 2023.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.

– Danica Vučenić, novinarka

Opširnije

Izvor: Danas.rs