U ovom gradu sve više zaraženih Erisom: Broj inficiranih za samo nedelju dana skočio 3,5 puta

od strane | sep 22, 2023 | Vesti | 0 Komentara

U Zavodu za javno zdravlje u Šapcu su naveli da je kod inficiranih izlovan podsoj Omikrona Eris i da je pozitivnost visoka – 38,5%,

Foto: Shutterstock

U Mačvanskom okrugu epidemiološka situacija je pogoršana te se za nedelju dana 3,5 puta povećao broj inficiranih SARS-CoV-2 virusom.

U Zavodu za javno zdravlje u Šapcu naveli su da je kod inficiranih izlovan podsoj Omikrona Eris i da je pozitivnost visoka – 38,5%, pa su apelovali na građane da se pridržavaju preventivnih mera.

– U drugoj nedelji septembra, od 11. do 17. bilo je 42 pozitivnih, a u prethodnoj svega 12. Najviše zaraženih je u dobnim grupama od 20-64 godine (društveno aktivni i zaposleni), ali se i broj obolelih starijih od 65 godina povećava. Takođe se povećava i broj hospitalizovanih na okrugu – kažu u Zavodu.

Odmah pošto je uočen skok broja obolelih u Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ su juče zabranili posete hospitalizovanim pacijentima.

– Bolnički i pacijenti koji dolaze na pregled u ambulante, kao i svi ostali moraju da nose zaštitne maske. Svi pacijenti sa simptomima akutne respiratorne infekcije koji su predviđeni za bolničko lečenje biće testirani na kovid infekciju – navedeno je u saopštenju šabačke bolnice.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs