Zašto žena nije obavezna da doživi orgazam – ovo treba da znam svi!

Današnja kultura je opsednuta „srećnim završenima“. Seks bez orgazma je manje vredan. A šta se dešava ako vam je teško da doživite vrh? Verovatno se u početku osećate čudno, a onda se razvija osećaj krivice. Ovo je potpuno pogrešno!

Ljubavni romani, filmovi za odrasle, reklame za seksualni trening naučili su nas da svaka pristojna, a još više bezobrazna žena treba da doživi orgazam . Njegovo odsustvo kažnjava se pridevom – „frigidan“ – ili nešto nije u redu. Ali šta ako uopšte nema orgazma? Sa seksom je sve u redu – osećate se lepo, uzbuđeni ste, uživajte u dodiru, uživajte i zadovoljni ste. Međutim, nema vrha, pa ga nema.

Šta sad? Pre svega – opustite se! Jer sa tobom je sve u redu. Zašto je nekim ženama teško da dožive orgazam?

Istraživanje je jasno kao dan: 10-15 odsto žena uopšte ne doživi orgazam tokom snova. To znači da, dok sedite sa još 9 prijatelja, bar jedan od vas ima opisani veš. To nije malo, zar ne?

Upravo zbog toga seksolozi primenjuju da su ovi brojevi normalni. Šta je caka? U tome što ženski mehanizam

orgazma ne zavisi samo od fizičke strane ljubavi, dodavanja, stimulacije i atmosfera. Za žene je psihološka komponenta prilično važan faktor u seksualnom životu.

Normalna, zdrava, seksualno aktivna i zadovoljna žena može da doživi orgazam za 30-50 godina. cena seksualnih činova, a to je već jako kul! Žena nije sposobna da doživi orgazam ako se iza zida u susednoj sobi nalazi bolno dete sa temperaturom. Tako je programirano po prirodi.

Da bi mogla da se pusti i doživi orgazam, žena mora potpuno da se isključi od sveta, a to znači da nema brige. Skoro nemoguće, zar ne? Zato je veoma važno da sa partnerom vežbate baš na ovom segmentu – kako da stvorite pravu atmosferu u kojoj brigi nestaje, a vi ste opušteni.pomozite, zato je važno: zapamtite da niste obavezni da doživite orgazam. Uživajte u ljubavi, orgazam će se već javiti.

Izvor: lepotaizdravlje.rs