in

Awww

Žena je Hemingveja htela da ostavi jer je pio, on zamolio barmena da izmisli koktel bez mirisa, tako je nastao BLOODY MARY

Dok su se Erngest Hemingvej i njegova supruga Meri Velš još zabavljali, sastajali su se u hotelu Ritz (Ric). Ona je bila novinarka Tajmsa, on već proslavljeni pisac sa tri braka iza sebe

Meri Velš i Hemingvej bloody mary koktel
Alchetron

Ova fantastična anegdota o čuvenom piscu Ernestu Hemingveju sigurno će vas oduševiti zbog toga što je ima samo na Piplmetru. Vi kao naši čitaoci uživate u genijalnim pričama o Ljudima koji nas inspirišu. Takva je i ova danas o tome kako je nastao čuveni koktel Bloody Mary.

Dok su se Erngest Hemingvej i njegova supruga Meri Velš još zabavljali, sastajali su se u hotelu Ritz (Ric). Ona je bila novinarka Tajmsa, on već proslavljeni pisac sa tri braka iza sebe.

Tolerisala mu je alkohol dok su se zabavljali, ali nije mogla kad su se venčali. Jednoga dana došao je kod svog omiljenog barmena Bertina u Petit bar u hotelu Ritz.

– Supruga želi da prestanem da pijem. Ne može više da podnese. Šta god da uradim da sakrijem miris, ona priđe, omiriše mi dah i otkrije me – bio je očajan Hemingvej.

Ernest Hemingvej i Meri Velš
Ernest Hemingvej i Meri Velš

Njegov stari prijatelj Bertin odlučio je da izmisli koktel samo za Hemingveja. Bez mirisa. Sa votkom i sokom paradajza.

Sledećeg dana mu se Hemingvej pohvalio:

kako je nastao bloody mary koktel
piplmetar.rs foto

– Bravo, prokleta Meri ništa nije osetila! (Well done, bloody Mary never smelt a thing!)

Tako je Hemingvejev koktel nazvao Bloody Mary.

Ernest Hemingvej i Meri Velš
Alchetron

Pišemo unikatne priče samo za naše čitaoce, koje posle pojedini portali preuzmu i ne potpišu nas kao izvor. Mi smo mala porodična radionica vesti i zanimljivog sadržaja i postojimo i živimo od vas koji čitate naše vesti i šerujete ih te na društvenim mrežama– Kad god pročitate nešto zanimljivo i nešto što vam se sviđa, šerujte na društvenim mrežama. Pomozite Piplmetru da uvek piše zanimljive sadržaje za vas. Hvala.

(Tanja Milanović/Piplmetar.rs)

Loading...