in

Znate li kako se stvarno zove i preziva Biljana Willimon?

Slikarka, novinarka i pisac Biljana Willimon, privlači pažnju gde god da se pojavi.

Ova harizmatična umetnica je vodila nekoliko emisija, među kojima je, između ostalih, i emisija „Zamka“ koja se emitovala na TV Pinku.

Pravo ime i prezime su joj BIljana Panović.

Bez dlake na jeziku, Biljana je jednom prilikom ušla u verbalni okršaj sa Tomom Nikolićem, a kako je to izgledalo pogledajte na ovom linku:

Sada je autor svoje emisije koja se zove „Willimon” i kao i uvek imazanimljive goste i interesantne teme kojima se bave.

Biljana Willimon je poznata i po svom ekscentričnom načinu odevanja.

Povodom toga je rekla:

Ja sam brend. Ne zanima me da li je na meni komad garderobe ove ili one marke. Ne zanima me gde je šta kupljeno. Naravno, dopada mi se da mi nešto lepo stoji. U dizajnu volim skupe stvari. Ljudi ulažu u ono što je za mene nebitno. Trošila sam novac na dobar ambijent u stanu u kom obitavam i na hranu koju jedem.

Obzirom na to da je ova naša umetnica jako lepa žena, možemo konstatovati da joj ekscentričan i neobičan način oblačenja itekako lepo stoji.

Neobično prezime je uzela od imena svog dede:

Willimon je bilo ime mog dede, tate moga tate. On je bio poljskog porekla, a ja sam njegovo ime uzela kao svoje prezime. Postoji divna priča u vezi s tim, ali su mnogi nagađajući o čemu se radi tome dali drugu konotaciju, tako da sad ne bih otkrivala detalje. 

Biljana Wilimon iza sebe ima čak četiri decenije rada u slikarstvu!

40 godina mog rada na neki način obuhvata i rad u oblasti slikarstva, i pisanje kolumni, i rad u oblasti televizije. Praktično, to jeste jedna nit jer ja sam neko ko ima očiglednu potrebu da pliva kroz te neke medije, stalno da se menja, da istražuje i da na taj način ide napred. Ja mislim da umetnik ima pre svega obavezu da se menja i da uvek bude nov i da se publici predstavlja uvek u nekom novom izdanju. – rekla je Biljana u emisiji „Beokult“:

U svakom slučaju ovo je jedna svestrana dama, koja spaja nespojivo: od umetničkih slika – do politike, mode i pisanja. Ili je sve ovo usko povezano?

Da li vam se dopada Biljanin stil i njeno slikarsko umeće?

(Jasmina R.)

Ovaj post je kreiran na našoj Piplmetar platformi. Dovoljno je samo da imate Fejsbuk nalog i možete da kreirate sadržaj koji će drugi čitati. DODAJ OVDE

Loading...