in

Zorana Jevtić ima 34 godine, jedna je od najboljih foto-reportera u zemlji i crta neverovatne portrete

Više od 10 godina aktivno radi kao foto-reporter i sarađuje sa brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu

Zorana Jevtić
Foto: Privatna arhiva za Piplmetar

Zorana Jevtić ima 34 godine i jedna je od najboljih foto-reportera u Srbiji. Crta fantastične portrete, a u Beogradu je u toku njena izložba.

Ova fantastična mlada žena je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2007. godine na odseku primenjene grafike i time stekla zvanje diplomiranog fotografa.

Više od 10 godina aktivno radi kao foto-reporter i sarađuje sa brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu. Slobodno vreme provodi u crtanju i slikanju, koji su njena velika strast pored fotografije. Izlagala je radove na više od trideset grupnih i četiri samostalne izložbe.

Izložba Zorane Jevtić
Foto Dragana Udovičić

Na izložbi posetioci mogu da vide autentične crno-bele slike rađene erbraš tehnikom, a među njima najviše pažnje privukli su portreti Nine Janković, Lene Bogdanović i Marije Bergam.

Izložba Zorane Jevtić
Foto Dragana Udovičić

– Prva izložba bila je posvećena mojim prijateljicama, a ovoga puta, pored njih, našle su se i žene najrazličitijih profesija koje me inspirišu – rekla je Zorana za Piplmetar.

Izložba Zorane Jevtić
Foto Dragana Udovičić

Crno-bele slike žena sa krupnim kadrom na lice, rađene erbraš tehnikom na najfinijem, pamučnom akvarel-papiru, dela su umetnice i foto-reporterke Kurira Zorane Jevtić, koja ih je u prisustvu velikog broja posetilaca predstavila u petak na izložbi „Portreti 2“.

Nakon uspešne postavke u martu ove godine, umetnica je ponovo zaintrigirala prisutne svojim slikama na kojima su se ovoga puta, pored njenih dragih prijateljica, našla i poznata ženska lica, poput glumica Marije Bergam i Nine Janković, kao i pevačice Lene Kovačević, predstavljene na velikim formatima koji ostavljaju upečatljiv i neponovljiv utisak na posmatrača.

Izložba Zorane Jevtić
Foto Dragana Udovičić

– Prva izložba bila je posvećena portretima mojih najbližih prijateljica, a ovoga puta, pored njih, našle su se i žene najrazličitijih profesija i profila, boje kose koje me inspirišu. Pogled svojih prijateljica poznajem, dok mi ogroman izazov predstavlja pokušaj da zabeležim jedan pogled nekoga koga upoznajem u tom trenutku. I tako ih, gledajući na platnu, zajedno procenjujemo. Važno mi je njihovo sopstveno prepoznavanje. Onda je to to – kaže Zorana.

Izložba Zorane Jevtić
Foto Dragana Udovičić

Jevtićeva je polako i postepeno usavršavala tehniku erbraš slikanja.

Izložba Zorane Jevtić
Foto Dragana Udovičić

– Bilo mi je potrebno dosta vremena, strpljenja, mirna ruka i dobar plan rada, jer je malo prostora za grešku. Nanoseći tanak sloj boje na površinu alatkom koja kompresuje vazduh postižu se neverovatni efekti: trodimenzionalnost i foto-realizam. To mi je omogućilo da kod svojih modela uhvatim spontane trenutke, poglede, emocije… – ističe umetnica.

Izložba Zorane Jevtić
Foto: Instagram/Zorana Jevtić

Izložba će biti otvorena za posetioce do 15. decembra u bar-restoranu „M:eating“.

(Piplmetar.rs/Mona Cukić)
.

Loading...