sept. 20. 2022. – Pacijenti koji se kreću kroz ono što mogu da se osećaju dive se beskonačnoj seriji pregleda i laboratorijskih testova kako bi se potvrdila produžena COVID teška dijagnoza se saopštava. putem napred: znajući gde da idite na negu. Alternative lečenja su komplikovane i različite koliko i praćenja koji se javljaju u ovoj situaciji, otkrivaju stručne. I još uvek ne postoji određene, glavne medicinske smernice zasnovane na dokazima, ili najjednostavnije prakse da se pacijenti – ili njihovi lekari – usmere u pravom smeru. Veliki da bi trebalo da prekine bude u idealnom slučaju biti onaj koji najjednostavniji poznaje pacijente – njihov glavni pružalac nege, kaže Tochi Iroku-Malize, MD, osnivač i profesor porodičnih lekova za Donalda i Barbara Zucker College of Medicine u Hofstra/Northvell u Hempstead, NI. Ipak, podržavajući produženoj kontrolnoj listi simptoma koje takođe donose produženi COVID, od iscrpljenosti i „magle mozga“ do naprezanja u grudima, groznicu, i osip, srce koje donosi kolektivni konsultanti bi možda mogli da budu u suštini najjednostavnija alternativa za pacijente koji mogu da spasu do 1.
„Evo nove discipline, a i mnogi vodiči se slažu sa mnogim fazama udobnosti i veštinama upravljanja ovim simptomima“, kaže Aaron Friedberg, MD, medicinski ko-voditelj Put up-COVID Restoration Program na Ohio Command College Vekner Clinical Middle. S vremena na vreme, simptomi mogu najjednostavniji da utiču na jedan ili dva tela određena dela tela, i u tom slučaju, pacijenti bi možda mogli poštovati da spasu vašu celokupnu negu koju žele tako što će ih njihov glavni lekar uputiti specijaliste – divite se doktoru za uho, nos i grlo za pogrešnog ukusa i mirisa, ili fizijatar zbog zamora mišića, kaže on. “S druge strane, ako neophodan pružalac nege više nije toliko ekstatičan u upravljanju ovom situacijom, ili ako je. zaštićeno više delova tela, poseta specijalisti za post-COVID možda bi bila dragocena“, kaže Fridberg. Pacienti takođe treba da ugrabi na lažno lečenje. u specijalizovanoj klinici za produženo lečenje COVID-a ako ih njihov glavni pružalac nege uputi na nas koji jednostavno nisu u regionu za pružanje usluga, kaže Kristin Englund, doktor medicine, direktor reCOVer klinike na Klivlendskoj klinici, koji leči produžene pacijente sa COVID-om. „Lekari specijalisti se u potpunosti slažu sa njihovim slaganjem sa oboljenjima sa kojima se jednostavniji bave“, kaže ona. „Neki kardiolozi su stručnjaci za koronarne arterijske bolesti ipak možda više ne slažu sa veštinama u okviru zabrinutosti za produženi COVID, a isto važi i za
pulmologe koji bi možda mogli biti posteni budite strucnjaci za bronhijalnu astmu, ali opet, ne produžavajte više COVID-a.”
Ipak, prijem za spasavanje je takođe veliko prosvetljenje za pacijente. Specijalizovane klinike posvećene produženoj nezi COVID-a obično su koncentrisane na medicinske proizvode i usluge u većim gradovima i možda bi se poštovano složile sa produženim čekanjem na nove pacijente. Ljudi koji žive u ruralnim oblastima, među nama sa invaliditetom i etničkim manjinama, možda bi bilo pošteđeno da budu manje u regionu da traže specijalizovanu negu. Administracija federalnih vlasti SAD za borbu protiv zajednice ima informaciju u kojoj se navodi da otkrivanje brige je takođe suptilno. „Pronalaženje resursa i pomoći koje želite je takođe ogromno“, kaže se. Bez obzira na to, ako pacijenti mogu da spasu do 1, produženo COVID srce može poslužiti kada su praćeni zdravstveni ili zamisliti pacijente manje u regionu da zadrže svoje tradicionalne dnevne rutine, kaže Benjamin Abramoff, doktor medicine, koji vodi Američku akademiju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju multidisciplinarna produžena COVID saradnja. Evo takođe ispravan raspored glave ako pacijenti ne gledaju na adekvatan razvoj i treba im 2. ideja, kaže Abramoff, koji može biti direktor Penn Postavljanje lekova-COVID Klinika za procenu i restauraciju.
U novo vreme, praktično u svakom izdanju nema više od jednog produženog COVID srca – 48 od 50, u skladu sa komšilukom zastupanja pacijenata
. Survivor Corps. Većina je u većim gradovima i ubrzava se tako što su se uspešno ustanovile ili su uspešne metode nege koje rade sa medicinskim proizvodima i uslugama sa vodičem. Ovakve vrste proizvoda i usluga gledaju na nas koji se osećaju da imaju simptome ne duže od 3 meseca, a mnogi se slažu sa višemesečnim listama čekanja za nove pacijente. S obzirom na nedostatak smernica ili dugoročnih podataka o uspešnosti mnogih produženih terapija COVID-a, provera ovih specijalizovanih proizvoda i usluga je teško, otkrivaju stručnosti. “Samo Najbolje je osvetliti da sada ova vrsta nove discipline ovakva nova disciplina, da više ne postoji formalni redovnjak koji bi bio zadovoljan ovom situacijom, i da više ne postoji jedno formalno telo za akreditaciju za proizvode i usluge za lečenje“, kaže KOVIDberg. Ipak, postoje mirne neke stvari koje mogu pokazati veću – ili goru – alternativu. “Brend novi najjednostavniji redovni je da se dogovorite sa multidisciplinarnom klinikom sa pružaocima usluga koji su poznati sa dostupnim medicinskim dokazima i prekinuti veze između više specijalnosti, kolektivnih i rehabilitacije, kardiologije, kardiologije, psihijatrijom , neurologije i mnogo specijalnosti koje rade zajedno“, kaže Fridberg. „Mogao bih možda da impliciram kupovinu svih ovih klinika kao nezamenljivu alternativu.“
Kada se čini da bi pacijenti trebalo da paze na produženu kliniku za COVID-19 u medicinskom centru ili u ustanovi sa ispravnim obaveštenjem za kvalitet negu, otkrivaju stručne usluge. Uprkos stvarnosti da još ne postoji rangiranje kvaliteta posebno za produženi COVID, pacijenti mogu da posmatraju kako bolnice ocenjuju mnoge ključne oblasti, dive se za uspostavljanje divizije (medicina, besplatna upotreba divizija i infekcijeinfekcije. Efektivno je objekat Compare
internet stranica. Ako klinike obežavaju ishode koje zvuke isuviše ispravno da bi bili tačni, pacijenti bi trebalo da daju uputstva za određene, kaže Alba Miranda Azola, doktor medicine, docent za telesne lekove i rehabilitaciju i ko-direktor Odeljenja za akutni COVID-19 Osoblje na koledžu za medicinu Džons Hopkins. “Kako se sve više klinika razdvaja, neki odvratni glumci haraju pacijentima obežavajući da će se podeliti čudesnim lekovima koji verovatno ne mogu da isporuče ona“, „Postoje zapanjujuće skučeni podaci o efikasnosti određenih intervencija koje se oglašavaju, i boli m. e da ispitam neke pacijente od kojih se uzimaju zarade, plaćajući stotine ili stotine zelenaša za „čudesne“ lekove ili „čudesne“ dijagnostičke testove ili koji su u stvarima potrebni bez tvrdoće u službi naučnih dokaza.
Odgovarajuća klinika bi takođe trebalo da koordinira negu sa glavnim pružaocem nege pacijenta, kaže Kathleen Bell, MD, specijalista za neurorehabilitaciju na Southvestern O’Donnel Mind Institute College of Tekas koji je pomogao uspostavljanju njihovog COVID Veb viši
program. Kako se stvara deljenje medicinskih kartona, planova lečenja i medicinskih beleški, to više ne čini svaki plan uspešno – a depresivna koordinacija je takođe crvena zastava da klinika nije ogromna šansa, s obzirom na to koliko i koliko god komp. „Ovde je prilično odlična obična šema“, kaže Bell. „Ipak, priča o ovome je tako nova i nesumnjivo neodoljiva za par PCP [pružalaca primarne zdravstvene zaštite] zadovoljavajući broj i nedostatak određenih smernica, ukazuje se na to javljanje razgovor). ) Bez obzira na to, neophodnog lekara treba da bude uključen, ne duže nego u okviru porekla. “Vaš glavni lekar zna vašu istoriju bolesti i uspešno je- umerena na rešavanje. produženog COVID-a, sve aranžmane u kontekstu vašeg uspešnog bića“, kaže Iroku-Malize, koja je takođe izabrana predsednica Američke akademije kućnih lekara.
Neki pacijenti bi možda mogli biti u regionu da spase vaš ceo tretman koji želi da se zatvori u stanu, a njihov glavni zdravstveni radnik koordinira sve željene preporuke konsultantima i obaveštava tradicionalne preglede za oporavka video prikaza, otkrivaju stručne. Ovo bi možda vremeno moglo zamisliti njegovu koja je pristupačna i jeftinija za pacijente, koji ne moraju dugo da dižu repom ili da gledaju udaljene konsultante koji ne otimaju svoje zaštita osiguranja.
Pošto je proizveden COVID tako nov, a toliko intervencija za smeštaj je mirno nedokazano, određeni razgovori između lekara i pacijenata u vezi sa naizgled rizicima i predviđanjima predloženih planova lečenja za predložene planove lečenja su takozvane . I bez obzira da li pacijenti koji su u prekidu prate neophodnu negu ili prelaze na produženo COVID srce radi nege, oni bi trebalo da ponovo procene svoje alternative ako se oporavka zaustave.
„Jedan pokazatelj ispravne nege je da je stvarna osoba sa kojom se vidi inteligentna da nastavi da radi sa vama i da ima sledeće korake u okviru ideje o lečenju ako je njen početak tretman je neefikasna“, Abramoff kaže. Nabavite duže COVID resurse ovde.