Nije kraj

od strane | okt 10, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Neko je izgleda prokleo Liverpul od početka ove sezone, jer se crni niz i povreda i rezultata smenjuju iz nedelje u nedelju.

Jirgen Klop od početka sezone nije mogao da računa ni u jednom trenutku na svoj najjači tim, jer su najpre donedavno izostajali Žota i Konate, u jednom periodu zajedno sa njima i Tijago Alkantara, Nabi Keita (i dalje povređen), povrede nisu zaobišle ni Robertsona, Gomeza, a sada ni Luisa Dijaza ni Trenta Aleksandra-Arnolda

O povredi Luisa Dijaza smo već pisali, a ubrzo se pojavila informacija da će desni bek morati da pauzira oko dve nedelje, što znači da neće biti spreman za derbi sa Mančester sitijem u nedelju!

On će sigurno propustiti i gostovanje Rendžersu u Ligi šampiona, kao i duele sa Vest Hemom i Notingemom, dok će biti trka sa vremenom da se oporavi kind duela sa Ajaksom u Amsterdamu (26. oktobra). 

To znači da će na pomenutim utakmicama u startnu postavu najverovatnije Džo Gomez, koji je i zamenio TAA kada se povredio u nedelju protiv Arsenala. 

U prevodu, najjača postava Liverpula bez TAA, nedovoljno spremnog Konatea, Robertsona i povređenog Dijaza izledaće možda ovako:

Alison – Gomez, Matip, Van Dajk, Cimikas – Tijago, Fabinjo – Salah, Firmino, Žota – Nunjez.

Ostaje nada da će Robertson biti spreman, ali tek počinje sa treninzima posle povrede, dok je Konate svoje prve minute upisao tek u derbiju sa Arsenalom.

Dovoljno za Siti u nedelju?

Opširnije

Izvor: Sportske NET