in

haha Vrh Štaa? Awww

BIO JE SMRTNO ZALJUBLJEN U NJU OD DETINJSTVA Kako su se upoznali Milomir Marić i Vesna Radusinović

– Moj bivši suprug je, umesto mene i deteta, odabrao ideologiju, i to je bio kraj. Jednog dana kidnapovala sam Vedrana, sela u avion i vratila se u Beograd. Nisam znala ni kuda idem, ni gde ću da se smestim, ni šta ću da radim – rekla je Vesna u velikoj životnoj ispovesti

Vesna Radusinović i Milomir Marić, kako su se upoznali Vensa i Milomir Marić
Foto: Kurir

Intrigantna spisateljica, koja s Milomirom Marićem godinama deli dobro i zlo, tvrdi da se razlikuju ko nebo i zemlja, ali ih ljubav prema njenom sinu Vedranu i vera u porodicu čine srećnim i dugovečnim parom

– Moj otac je proveo četiri godine na Golom otoku i preživeo svakojake strahote. Bio je veoma moralan, pravi tradicionalista, i odgajao me je vrlo strogo, tako da nije blagonaklono gledao na moje kratke suknje i dubok dekolte, ili kakvu drugu modnu ludost, a izlasci su bili nezamislivi – rekla je Vesna Radusinović.

KAKO SU SE UPOZNALI VESNA RADUSINOVIĆ I MILOMIR MARIĆ

Vesna Radusinović i Milomir Marić, kako su se upoznali Vensa i Milomir Marić
Foto: Bic

Tada je prvi put srela i Milomira Marića, koji je, kao novinar početnik, došao u Podgoricu da napravi reportažu o životu mladih. Sreli su se pred pozorištem i on ju je pozvao da izađu. A Vesna mu je dopustila da je otprati, pod uslovom da se rastanu na kilometar od kuće.

Da bi se „izvukla“, ukućanima je ispričala priču kako je s bakom otišla u ribolov na Skadarsko jezero, toliko živopisno da je i sama u nju poverovala. S Marićem, koga je očarala izgledom i dugom crnom kosom, „prepoznala se“ posle gotovo dvadeset godina, a on je, za uspomenu na taj susret, napisao divnu priču.

Kad joj je dosadilo da se bori protiv učmale i malograđanske sredine, spakovala je kofere i došla kod ujaka Andrije u Beograd, da tu završi četvrti gimnazije.

Vesna Radusinović i Milomir Marić, kako su se upoznali Vensa i Milomir Marić
Foto: Kurir

– Prvi i poslednji put u životu pobegla sam od nečega. Inače sam veliki borac i uvek se suočavam sa svim što mi život priredi, ali tada sam shvatila kako je bolje da odem, nego da se uzaludno borim s vetrenjačama.

Nastavak na sledećoj.

Loading...