Prvi pokretač Azije: Bitcoin se kreće oko 19 hiljada dolara; Slučaj SEC-a protiv kripto promotera Iana Baline suočava se sa jednim planinskim vozom

od strane | sep 21, 2022 | Biznis | 0 Komentara

Svish morning. Evo šta se dešava:

Troškovi: Bitcoin, eter i najraznovrsniji važni kriptovaluti opali su dan ranije nego što je američka centralna banka objavila najneobičnije rešenje cene za hobi.

Uvidi: Može li možda van mreže Ethereum biti predmet američkog zakona o hartijama od vrednosti? Ta provera je u srcu slučaja SEC-a protiv kripto promotera Iana Baline.

Uzmite u osnovi najneobičnije epizode ​​ CoinDesk TV za pronicljive intervjue sa kripto alternativnim liderima i procenom. I testirajte za First Mover, naš dnevni bilten koji se ubacuje u osnovi najneobičnije poteze u kripto tržišta u kontekstu.

Bitcoin (BTC: 18.875 USD −3,4%

Eter (ETH: 1323 USD −4,1%

Indeks trgišta CoinDesk (
CMI): 940 USD −2,8%

Dnevni pregled S&P 500: 3,855,93 −1,1%

Zlato: 1,674 dolara po troj unci +0,5%

Dnevni prekid prinosa na desetogodišnji trezor: 3,57% +0,08

Bitcoin, etar i zlato troškovi se preuzimaju oko 16 časova po srpskom vremenu. Bitcoin je CoinDesk Bitcoin Label Indek (KSBKS); Eter je CoinDesk Ether Label Indek (ETKS); Zlato je oznaka COMEKS-a. Podaci o CoinDesk indeksima će čak biti pronađeni na coindesk.com/indeces.

Bitcoin leprša oko 19 dolara Ok; Eter se drži ispod 1,4 hiljada dolara

Investitori sada nije bila potrebna kristalna kugla u utorak da znaju da će američka centralna banka naizgled izdati hobi cenu od 75 osnovnih poena koja će se produžiti ne za jedan dan.

Uglavnom su slegnuli ramenima kako se približavao višenedeljni telegrafski prekidač, koji je bitkoin i dužinu različitih važnih kriptovaluta nižio. Najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji se menja u kupovinu i prodaju ispod 19.000 dolara, što je pad od više od 3% u poslednja 24 sata. BTC se naizmenično kretao iznad i ispod 19.000 dolara u znaku pažnje dana kupovine i prodaje u SAD.

„Bitkoin je niži jer je sposobnost prema šansama divlja kako stope rasta “, napisao je u e-poruci Edvard Moja, viši tržišni analitičar za Oandu.

Moja je dodala da je „ovonedeljni vatromet rešavanja centralne banke, koji bi Verovatno je podstakao bilo kakve promocije radi ponovnog testiranja letnjih najmanjih vrednosti (bitcoina). Pesimizam na visini je skoro ovde za kriptovalute, što se želi pre nego duže- smanjenje gomile sprema u terminima.“

Eter se menja u prste koji se nedavno menjaju ispod 1.350 dolara, što je pad od 4% u odnosu na prethodni dan. maksimum pre spajanja, preko 2.000 dolara u avgustu.

Velika raznovrsnih altcoina je nestabilno stajala u crvenoj mašini sa ATOM i LUNA u poslednje vreme pali za oko 11% , odnosno 7%, respektivno, tokom zastarela 24 sata.

Troškovi kripto valute su u skladu sa berzanskim indeksima, koji su dodatno pali u utorak kako su trgovci Tehnološki fokusiran Nasdak, S&P 500, koji ima značajnu ekspertizu elemenata, i Dov Jones Industrial Average (DJIA) svi su pali za par procentnih poena. onetarni jastrebovi Fed-a imaju za cilj suzbijanje inflacije, koja je dostigla maksimum u četiri decenije u savremenim mesecima, uz opasnost dovode finansijski sistem arene u recesiju.

Centralne banke na globalnom nivou su se borile sa identičnim dilemom, a drugačija od njih je podigla stope svojih hobija u savremenim nedeljama. Švedska Riksbanka se promenila u u suštini najneobičniju, povećavši svoju cenu za 1% u utorak, što je najveće produženje u odnosu na dva produžena vremena.

„Riksbank je atmosferski ton za ovu nedelju, a očekivanja će zaista jednostavno rasti jer dodatne centralne banke pogreše na strani da budu ekstra agresivne u borbi protiv inflacije“, napisao je Moia iz Oande. Ranije u utorak, Nasdak (NDAK) je objavio da prelazi u pokretanje kriptovalute provajdera čuvanja prihoda od čeka od institucionalnih kriptotrgovaca. Inicijativa drugog najvećeg američkog operatera na berzi prati širu zgradu među visokim institucionalnim trgovcima i različitim Vall Road organizacijama koje bi mogle da obezbede kripto robu i usluge i proizvode.

. Poslednji mesec, BlackRock, najveći nadzornik imovine arene, javio je da ovo može da obezbedi kriptovalute za svoje institucionalne kupce , i Depositori Belief & Clearing Corp., koja obrađuje u vezi sa svim trgovima na berzi u SAD, izdao svoj blockchain jer želi da pobegne od poravnjanja trgovanja.

Analitičari sa zadovoljstvom savetuju da je zgrada dobra za kriptovalute, čak postavljajući da Bruno Ramos de Sousa, šef svetske ekspanzije u supervizoru kripto imovine Hashdek-a, rekao je za program „First Mover“ na CoinDesk TV-u da će pokretač TradFi-a uživati u malom uticaju na kripto

kripto.

„Pogledati unapred je koliko je vredna pažnja da se vesti d ive ovome kroz institucionalno usvajanje uživaju u fleksibilnosti da utiču na vrednu akciju, a ja sudim mnogo manje i ne više“, rekao je Ramos de Sousa. „Videćemo to. Ili se sada ne menja u normalizovano da se proceni da su institucionalni igrači zainteresovani za kripto temu.“

Ideal Gainers

Idealni gubitnici

Može li možda biti po strani Ethereum zajednice u skladu sa američkim zakonodavstvom o hartijama od vrednosti? Slučaj protiv Iane Baline

Kripto promoter Ian Balina prelazi u temu krivične kritike od strane US Securities and Supstitut Price (SEC), podneo je u ponedeljak optužnicu za sprovođenje neregistrovanih hartija od vrednosti početkom 2018. za pružanje početnih kovanica SPRK tokena (ICO).

Slučaj SEC-a prema Balini zavisi od eksteritorijalne tvrđe: „Njihov doprinos ETH-u je potvrđen od strane mreže Čvorova na Ethereum blockchainu, koji su grupisani gusto u SAD nego u bilo kojoj diversifikovanoj državi. Ovaj kapacitet koji, ove transakcije su bile predmet unutar SAD.“

Da bismo bili sigurni da su izvori na Ethereum mreži uglavnom bazirani u okviru US Granda, napisano je o fokusu Ethereum – i različitih protokola – Čvorova unutar komercijalnih centara činjenica. predstavlja da 52% Ethereum Čvorova su po serverima u oblaku Amazon Veb Companies, dok se 42% Solaninih Čvorova nalazi na Hetzner (nemački dodavač oblaka) serverima.

Ethernodes Činjenice predstavljaju da 43% ovih čvorova, bez obzira na kom dodavaču oblaka su hostovani, u suštini se nalaze u SAD, dok je 11,6% u suštini u Nemačkoj.

Ali to je trenutno Kritike SEC-a odnose se na vežbu u 2018.

Istorijske činjenice o distribuciji izvora po nacijama nisu tako lako na tržištu kao savremene činjenice. Ali to je on-line prezentacija da je Ethereum mreža od ranijih dana izuzetno ravnomerno raspoređena širom sveta.

U 2018 paper, College istraživač iz Masačusetsa Sunni Katkuri kreirao je skriptu za ispitivanje geografskih knjiga o 19.000 javnih Ethereum Čvorova. Katkurijeve Činjenice pokazuju da se 33,6% ovih čvorova nalazi u SAD, 12,6% u Kini, 6,2% u Maleziji i 42,5% na različitim međunarodnim lokacijama.

Ranije činenice iz rada iz 2016. istraživači sa Tehničkog univerziteta u Berlinu su predstavili da IP adrese centara za činjenice u Nemačkoj, Kanadi, Bugarskoj i Singapuru imaju u osnovi najviše stvari.

Ovde postoje i tehnička tema. Ethereum rudari,

koji dodatno bježe od izvora radi validacije transakcije, uživali su u to vreme uglavnom bazirani u Evropi i Kini.

Pulovi za rudarenje kriptovaluta prema subjektu 2018 (Statista)

Dakle, s obzirom na to u predlozima, ili sada ne, teško je doneti da se Ethereum mreža iz 2018. godine promeni u „grupe više gusto u SAD nego u bilo kojoj diversifikovanoj naciji“ i dakle ispod mere kontrole američkih zločine sa hartijama od vrednosti. Sada nije sporno da su američki državljani kupili ICO tokene, ali mreža na kojoj su tokeni postojali nije inherentno američka.

SEC je odbio da komentariše za ovog mudrosti .

U slučaju da vam nije postalo do toga, evo najsavremenije epizode ​​„Prvog pokreta“ na CoinDesk TV:

Institucionalni hobi u kripto-u je u vrhu nakon niza najava u vezi sa novim kripto uslugama i proizvodima Nasdak-a, Charles Schvab-a, Castle Securities i Fideliti Digital Resources. Izvršni direktor EDKS Markets-a Jamil Nazarali, koji će voditi svakog drugog institucionalnim kupcima provajdera, pridružio se „First Mover“-u da govori o razvoju događaja. Raznovrsni saobraćaj je integrisao Bruna Ramosa de Souzu iz Hashdeka i suosnivača Celoa Mareka Olševskog.

Kupovina i prodaja App Robinhood Markets obezbeđuje USDC svojom kripto linijom: Kupci bi verovatno bili spremni da prebace stabilcoin sa mrežom Poligon i Ethereum u sredu.

Zamena za kripto Huobi Svet dozvoljava kupovinu kriptovaluta sa Fiat-om na latinskom. Sjedinjene Američke Države:

Huobi se udružio sa AstroPai-om, firmom koja nudi alternativne ideje za onlajn nanade, kako bi predstavio provejdera.

Bitcoin Slabost pre-Fed-a ima lude analitičara grafikona Povećanje na 18,3 hiljada dolara: To je nivo na kome bi trgovci koji uživaju u zauzimanju dugih pozicija veoma jednostavno izašli , po jednom tehničkom analitičaru.

SoftBank, Deutsche Telekom Ponovo fond od 300 miliona dolara sa Veb3 vozom: Fond iz DTCP-a pokrenut je u martu i ne podiže pripremu. Daleko se očekuje da će se prekinuti 2023.

Opširnije