EVO KAKO KUVATI PIRAŽ ŠTO pre! Kuvar je otkrio genijalan trik

od strane | feb 4, 2023 | Hrana | 0 Komentara

Jedan kuvar je otkrio kako brzo i jeftinije kuva uobičajenu hranu u mnogim domaćinstvima – pirinač!

Izvor: TikTok/screenshot/chef_tristan_velch

Rice je jedna od namirnica koju ljudi često koriste za pravljenje različitih jela, ali njeno kuvanje može potrati i dobrih pola sata. Kuvar po imenu Tristan Velš otkrio je kako da skuva završen pirinač uz skraćivanje vremena kuvanja.

Kuvar Velš je podelio koristan savet koji će mnogima uštedeti vreme i troškove struje. Evo kako najbrže skuvati pirinač!

Ovaj kuvar se odlučio za pirinač koji se kuva 15 minuta. Međutim, uspeo je da smanji vreme kuvanja za jednu trećinu. Prvo što je radio je da je pirinač stavio u posudu sa vodom, a potom ga isprao. Ovo treba raditi tri puta, dok voda ne postaje bistra. Na taj način iz njega uklanjate skrob, koji čini pirinač lepljivim. Kako je ovaj trik našim domaćinima odavno poznat, trik se krije u nečem drugom. Tačnije, peškir!

„Nakon što voda počinje da ključa, možete da smanjite vatru na najnižu moguću temperaturu, a zatim pažljivo stavite kuhinjski peškir ispod poklopca tiganja. se krčka 10 minuta. Kada se sve skuva, treba da vam ostane ‘savršeno kuvan pirinač’ koji je i lagan i mekan“, savetovao je ovaj kuvar.

V. više za sebe u videu:

00: 49

Pirinač

Izvor: TikTok/chef_tristan_velch

Izvor: TikTok/chef_tristan_velch


Pročitaj više