KAKO KUVATI PIRAŽ ZA 10 MINUTA?! Profesionalni kuvar otkriva svoju TAJNU: Sve se krije u JEDNOM TRIKU za koji niko ne zna!

od strane | feb 5, 2023 | Hrana | 0 Komentara

Pirinač je jedna od namirnica koju ljudi često koriste za pravljenje različitih jela, ali njeno kuvanje može tražiti i dobrih pola sata. Kuvar po imenu Tristan Velš otkrio je kako da skuva završeni pirinač uz skraćivanje vremena kuvanja.

Ovaj kuvar se odlučio za pirinač koji traje 15 minuta za kuvanje. Međutim, uspeo je da smanji vreme kuvanja za jednu trećinu. Prvo što je radio je da je pirinač stavio u posudu sa vodom, a potom ga isprao

To je učinjeno tri puta dok voda nije postala bistra. Na taj način iz njega uklanjate skrob, koji čini pirinač lepljivim. Kako je ovaj trik našim domaćinima odavno poznat, trik se krije u nečem drugom. Tačnije peškir!

– Nakon što voda počne da ključa, možete smanjiti vatru na najnižu moguću temperaturu, a zatim pažljivo staviti kuhinjsku grupu ispod poklopca tiganja. Obavezno ga ugurajte sa strane i ostavite da se krčka 10 minuta. Kada se sve skuva, treba da vam ostane ‘savršeno kuvan pirinač’ koji je i lagan i mekan – savetovao je ovaj kuvar.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

00: 44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

Više detalja