Ovako kuvari prave najbolju BAKLAVU: Ne prelivaju je šećernim sirupom, tajna je u jednoj sastojku

od strane | dec 11, 2022 | Hrana | 0 Komentara

MO

11. decembar 2022. 04: 43

    Foto: Jutjub/Sputnjik Srbija (Štampana video emisija)
    )

    U stara vremena, svako ko je znao da napravi dobru baklavu bio je cenjen kao vrhunski kuvar. Poreklo baklave danas nije poznato, ali se pretpostavlja da potiče iz palate Topkapi, jer su tamo pronađeni zapisi o njenoj pripremi.

    Isprobajte ovaj recept i napravite baš sočnu baklavu. Umesto šečernog sirupa koristite mleko i pospite ga kakao i čokoladom.

    Sastojci:

    • 1 pakovanje kore
  • 300 g pistaća

  • 3 šolje mleka

  • 3 šolje šećera

Priprema:

Tepsiju premazati uljem, pa poređati kore. Svaku premažite uljem. Kada poređate polovinu kora, pospite mlečnim pistaćima, pa nastavite da ređate kore. Svaku ponovo premažite uljem. Mleko pomešati sa šećerom i kuvati mešajući dok se šećer ne rastvori.

Gotov kolač preliti sirupom, pa izrendati čokoladu i posuti kokos preko njega. Baklavu sa mlekom staviti u frižider na 2 sata.

Pratite Krsticu i preko mobilne aplikacije za Android.