Hrono mentorka Đurđa Malešević nam danas priprema hrono burek i otkriva pravi recept.

Na hrono ishrani najviše sam se uželela bureka i piva. Pretražujući stalno neke zanimljive recepte, naišla sam i na recept za hrono burek i oduševila se ukusom.

Znači, još mi je ostalo da prilagodim pivo hrono režimu 😀

RECEPT ZA HRONO BUREK SA HELJDINIM KORAMA

  • Ja burek napravim uveče, a ujutru ga ispečem.
  • Za burek vam je potrebno pakovanje kora od heljde,
  • 500 gr mladog sira,
  • 2 kašike masti i
  • 3 dcl vode.
  • Na umerenoj temperaturi otopiti mast, pa u šerpu dodati vruću vodu.
  • U drugoj posudi izgnječiti sir i po želji posoliti.
  • Kore prvo premazati mešavinom vode i masti, o
  • nda sledeći red kora premazati sirom.
  • Postupak ponavljati dok se ne potroši materijal.
  • Poslednji red kora preliti ostatkom vode i masti,
  • pa ostaviti u frizideru do jutra.
  • Sutradan peći na 220 stepeni oko sat vremena.