1. februar 2023 04: 08
Kompiri za pečenje su odličan izbor kada su u pitanju veča porodična i društvena okupljanja.
Napravite najhrskaviji i najukusniji krompir za pečenje sa ovim genijem Grčki recept kuvara Akisa Petretzikisa.
On otkriva tajni sastav na koji zaista nikada niste pomislili kada se pripremalo. Sastojci: 1 kg krompira dva limuna 1,5 litara vode
- Kako se priprema?
1. Krompir oljuštiti i iseći na četiri dela (u zavisnosti od veličine, ako je manji, može se prepoloviti). Svaki isečeni komad krompira isečite da se bolje kuva i lepše izgleda.
2. Krompir stavite u šerpu, iscedite dva limuna, dodajte malo strugane limunove kore koje ste dobro oprli, dodajte 1,5 litara vode i kuvajte. Kada provri kuvati još 10 minuta.
3. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i u nju stavite praznu posudu za pečenje.
4. Posle 10 minuta procedite krompir i ostavite ga u posebnoj posudi da se malo ohladi (5 minuta).
5. Učiniju sa krompirom dodajte maslinovo ulje, origano (ili timijan), seckani beli luk, mlevenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro izmešati i staviti na vrelu posude za pečenje.
Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.