Pečeni kompir će biti mnogo ukusniji, samo dodajte ovaj tajni sastav, otkrio je poznati grčki kuvar

od strane | feb 1, 2023 | Hrana | 0 Komentara

MO

1. februar 2023 04: 08

Foto: IouTube/Kitchen Sanctuari (Printscreen)

Kompiri za pečenje su odličan izbor kada su u pitanju veča porodična i društvena okupljanja.

Napravite najhrskaviji i najukusniji krompir za pečenje sa ovim genijem Grčki recept kuvara Akisa Petretzikisa.

On otkriva tajni sastav na koji zaista nikada niste pomislili kada se pripremalo. Sastojci: 1 kg krompira dva limuna 1,5 litara vode

2 kašike origana ili timijana 2 čena belog luka75 ml maslinovog ulja 3 kašike griza (ovo je tajni sastav! ) so, biber, crvena paprika u prahu

    Kako se priprema?

    1. Krompir oljuštiti i iseći na četiri dela (u zavisnosti od veličine, ako je manji, može se prepoloviti). Svaki isečeni komad krompira isečite da se bolje kuva i lepše izgleda.

    2. Krompir stavite u šerpu, iscedite dva limuna, dodajte malo strugane limunove kore koje ste dobro oprli, dodajte 1,5 litara vode i kuvajte. Kada provri kuvati još 10 minuta.

    3. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i u nju stavite praznu posudu za pečenje.

    4. Posle 10 minuta procedite krompir i ostavite ga u posebnoj posudi da se malo ohladi (5 minuta).

    5. Učiniju sa krompirom dodajte maslinovo ulje, origano (ili timijan), seckani beli luk, mlevenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro izmešati i staviti na vrelu posude za pečenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pročitaj više