VOĐA VAGNEROVA OPET MENJA PROFESIONALCE?! Neka Putinov kuvar i voda plaćenika, sada je napravio puni zaokret

od strane | nov 4, 2022 | Hrana | 0 Komentara

Vođa Vagnerijanca Jevgenij Prigožin otvara Vagnerov centar.

Izvor: IouTube/Viki4All/Printscreen

U Sankt Peterburgu, u blizini stanice metroa Novočerkaska, otvoren je centar Vagnerove grupe, paravojne organizacije. Kako piše portal novaiagazeta.ecu, pozivajući se na informacije sa liste „Ostorožno novosti“, tu vest je potvrdio Jevgenij Prigožin, osnivač ove plaćeničke grupe. kompleksna zgrada sa prostorima za pronalaženje, programere, IT stručne, eksperimentalne proizvođače i različite startapove, sve besplatno“, naveo je Prigožin u opštenju. Njegova vizija misije Centra je da „stvori ugodno okruženje za generisanje novih ideja koje bi unapredile odbrambene kapacitete Rusije, uključujući informacijske informacione tehnologije akoje pokazao da se promeni takva tehnologija“. General Aleksandar Lapin, komandant Ruske Centralne grupe armije u Ukrajini, smenjen je ranije danas, objavili su TV Grozni i izvor RBC.

Ramzan Kadirov, lider Čečenije, i Jevgenij grupacija PrigoM puta kritikovan Lapina, posebno zbog povlačenja iz Limana u Lugansku oblast. Jevgenij Prigožin, bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, tek je nedavno priznao da je osnovao Vagner, rusku plaćeničku jedinicu koja je raspoređena širim sveta, uključivši se na inicijativuruskom poštom

ruskom poštom, ruskom poštom. tvrdio da je osnovao grupu 2014. u prvim danima rata na istoku Ukrajine.

„Ja sam čistio staro oružje, gledao pancire. Od tog trenutka grupa rodoljubi su rođeni“, napisao je. )

Prigožin je bivši osuđenik, radnik u restoranu, otuda i nadimak „Putinov kuvar“ i potiče iz Putinovog rodnog Sankt Peterburga. unapređenje geopolitičkih ciljeva, dok je javno omogućavao ruskim zvaničnicima da negiraju bilo kakvo saznanje o njegovim aktivnostima.

)Opširnije