10 SAVETA ŠTA RADITI U SLOBODNO VREME: Vodič za preživljanje kad nemate ideje

od strane | jan 8, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Mnogi ljudi se pitaju šta raditi u slobodno vreme, dok drugi imaju raspored i unapred isplanirane aktivnosti, organizuju viđanje sa prijateljima, odlaze u restoran, čitaju knjige, sede u parku ili odlaze na produženi vikend negde izvan mesta gde žive, drugi nemaju ideje kako da vreme iskoriste na najbolji način.

Ako ne znate kako organizovati slobodno vreme, redakcija Piplmetra osmislila je za vas 10 stvari koje možete raditi u slobodno vreme.

1. VIĐANJE SA PRIJATELJIMA

Ako se sa prijateljima viđate i radnim danima posle posla ili dnevnih obaveza, sasvim je sigurno da neke od njih niste videli dugo. Pozovite ih!

2. ODLAZAK KOD RODBINE

Ako ne živite s roditeljima, izuzetno bi se obradovali da vas vide. Tetke, strine, braća i sestre – oni su sigurno odlično društvo koje će vas oraspoložiti.

3. GLEDANJE TELEVIZIJE

Ako ste umorni od ljudi, što je potpuno normalno ponekad, iskoristite slobodno vreme da gledate TV. I neka vas ne grize savest.

4. ČITANJE KNJIGA

Ako se ne sećate kada ste zadnji put pročitali knjigu, recite sebi da je sad idealan trenutak da čitate.

5. FIZIČKA AKTIVNOST

Ako svakodnevno predugo sedite, razmdajte svoje telo laganom šetnjom, džogiranjem ili bilo kojom drugom fizičkom aktivnošću. Svako telo voli sport.

6. ODLAZAK U PRIRODU

Gradska vreva, buka i dim ne prijaju baš uvek, te tako možete da sedite u prirodi i gledate u zelenilo, slušate cvrkut ptica i ne razmišljate ni o čemu.

7. ŠOPING

Laž je da samo žene vole šoping. I muškarci ga vole, ali je razlika u onome što kupuju.

8. RASPREMANJE KUĆE

Da biste živeli u harmoniji najpre sami sa sobom, a potom i sa ostalima, počnite od protora gde živite. Raspremite sobu, ormare i kuću.

9. SLUŠANJE MUZIKE

Muzika za opuštanje, muzika za razmišljanje ili bilo koja druga muzika uticaće na vaše raspoloženje.

10. SPAVANJE

Ako vam se ništa od nabrojanog ne radi, spavajte. Kad se probudite, drugačije ćete razmišljati.