6 kaputa (jakni!) za kojima će svi uzdisati ove zime

od strane | sep 21, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

Zima nam se uvek nekako prišunja  – u izlozima su uveliko zimski komadi. A koji su to najmoderniji kaputi za zimu 2022/2023?

U sezoni zima 2022/2023 apsolutni pobednici biće pufer jakne, ali kombinacije sa ovčijom kožom, kaputi u kamel boji… Saznaćete uskoro!

Kada kupujete jaknu ili kaput za zimu stil je važan, ali fokus bi trebalo staviti na toplinu i korisnost. Bez ove praktične strane taj ekstremno šik kaput koji ste kupili uopšte vam se neće isplatiti. Ponećete ga onoliko puta koliko staje na prste jedne ruke i to samo u posebnim situacijama u kojima ste spremni na malo smrzavanja. Svakodnevnu upotrebu, jednostavno, zaboravite.

Izbor jakne sa pet zvezdica mora da uklopi sve ove detalje: debljinu, nepropustljivost, ali i stil. Ne dozvolite da vam se jednocifrene temperature prišunjaju neprimetno; nastavite da čitate da biste otkrili trendove zimskih kaputa za sezonu 2022/2023.

Najmoderniji kaputi za zimu 2022/2023

Prošivena jakna

One će uvek vladati, jer znamo i identical: dobra duga jakna štiti vas i od najljuće zimi i dozvoljava da ispod nje obučete i nešto što nije najdeblji  mogući džemper. Ako želite da investirate u jedan dobar zimski kaput ove sezone, onda razmislite o prošivenoj jakni. Pravi uzori trebalo bi da budu oni koji krojem podsećaju na kapute, a boje u kojima bi trebalo da se krećete su senf, krem, tamnozelena, bela.

Kožni trenč

Ovo vam je kao da je Matriks vaskrsao na Vol Stritu. Klasičan kroj trenč kaputa pomešan je sa oštrinom koju nudi koža. Ujedno, kožni kaput mnogo je bolja zaštita od hladnoće nego tanko platno, a ovakvi kaputi često imaju i deblju postavu. Ako volite garderobu iz nude palete, birajte čokoladne i kaki nijanse li tamno zelenu. Crna je suviše teška za dugi, zimski kaput od kože.

Karirani kaput

Neka vrste kariranog uzorka pojavljuje se svake zime. Ona nas asocira na šolju vrućeg kakaa i vuneno ćebe. Bez obzira da li je stilizovan uz poslovnu odeću ili elegantan izgled, bezvremenski kaput od vune ili filca će vas i grejati i delovati privlačno. Birajte sami da li vam se više sviđaju komadi na kopčanje ili oni na vezivanje.

Kamel kaput

Neutralne boje su odlične kada vam treba kaput koji ćete rotirati kroz različite stilove. Birajte, pre svega, vunene kapute i predimenzionirane modele – oni su ultimativni hit jeseni i zime 2022/23.

Kožni pufer

Bikercore možda jeste hit jeseni, ali među jaknama prednost su dobili puferi od kože i zamenili su motoraške jakne. Maslinasto i tamno zelena, duvan i senf boja su ono što se traži ove sezone. Pritom, ako se odlučite za kožni pufer, neka on bude kratak.

Jakna od ovčije kože

Ovo je siguran pogodak! Ovčije jakne u avijatičarskom stilu, bilo kraće ili duže, zaista su building nastupajuće sezone. Uz karakterističan natural kolorit, možete se opredeliti i za boju lavande ili (opet) zelenu boju.

Izvor lepotaizdravlje.rs

Opširnije