Antitrend proleća: Ovih 5 odevnih komada ne treba da kupite

od strane | mar 24, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Antitrend proleća

Trendovi u modi se menjaju tako brzo da ih je teško ispratiti. Ono što je do juče bilo aktuelno, danas je antitrend proleća.

Stil oblačenja govori mnogo o vama. Sređena žena gotovo uvek izgled bar duplo privlačnije, nego kada ne vodi računa o svojim odevnim kombinacijama. Naravno, ukusi su induvidualna stvar. Činjenica je da smo žrtve „brze mode“, zato je idealno da je većina vaših odevnih predmeta klasična i bezvremenska.

Otkrivamo vam listu odevnih komada na koje ne treba da trošite novac ove sezone. A ako ih pak imate u ormaru – ne bacajte ih jer sledeće godine možda ponovo budu popularni!

Plisirane suknje

Mnoge žene obožavaju plisirane suknje jer ističu ženstvenost, elegantne su i sofisticirane. Ovaj model suknje je bio veoma popularan 2016-2017. godine ali trendovi se sada menjaju. Trenutno su moderne klasične maxi suknje koje možete stilizovati uz lepršavu bluzu i satenske cipele.

Međutim, bacanje plisirane suknje nije vredno toga: moda je ciklična, što znači da trend može da se vrati.

Kratak mantil

Kratak mantil naglašava figuru i produžava noge. Ali u novoj sezoni, takav model je potpuni promašaj. Umesto njega je bolje nositi dugačak mantil – tzv. trenč mantil. Idealno je da izaberete neku neutralnu boju jer jarke boje mogu izgledati smešno ukoliko ih pažljivo ne stilizujete. Bež ili bela su najpoželjnije!

Antitrend proleća: Uske farmerke

Uprkos tome što uske farmerke ističu vaše obline, njihov trend je prošao. Pronađite bilo koji model širokih farmerki i nećete pogrešiti. Ne samo što su udobnije, nego često mogu izgledati i elegantnije kada ih uparite uz cipele na štiklu. Posebno obratite pažnju na zvoncare jer savršeno oblikuju figuru.

Kožne jakne sa printom

Pre nekoliko godina kožne jakne sa natpisima i crtežima bile su nenormalno popularne – skoro svi su maštali da imaju tako nešto. Međutim, danas ostavljamo taj trend iza leđa! Umesto toga, klasične kožne jakne su ponovo u trendu, u stilu devedesetih!

Antitrend proleća: Glomazne patike

U 2018-2019. godini glomazne patike su bile svuda. Ipak, njihovo vreme je (za sada) prošlo. Umesto njih, potražite omiljeni model satenskih cipela – na štiklu ili ravne.

Miljana MomirovićOleksii Dubrovskyi/GettyImagesPlus

Najnovije na portalu Marie Claire

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje