Boje koje dodaju godine: Omiljeni jesenji kolorit koji ipak treba izbegavati

od strane | okt 30, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

boje koje dodaju godine

Ova boja je bila omiljena boja Odri Hepbern i danas je mnoge žene intenzivno nostril. Povezuju je sa elegancijom i klasikom. Ali, činjenica je: ona je jedna od boja koje dodaju godine

Svi imamo neku boju koja nam loše stoji ili nas „zatvara“. Za nekoga je to ljubičasta, za nekoga žuta, za  nekoga zelena. Ali, postoji jedna boja koja nas sve, bez izuzetka, čini starijima: crna. I odmah uz nju, rame uz rame, tamno braon, boja senfa i maslinasto zelena.

Možda crno povezujete sa stilom i elegancijom ili smatrate da vam ona dodaje oštrinu. Uopšte ne grešite. Ali, znajte da ona izvlači na površinu sve nedostatke vašeg lica, bore, podočnjake i umor. Ona jednostavno stavra senke na licu zbog kojih izgledate umorno i starije.

Boje koje dodaju godine: crna

Stilisti napominju da sa godinama boja kože, kose i očiju postaje svetlija, što uz crnu odeću samo naglašava sve nepravilnosti na licu. Ali ne bis trebalo potpuno da napustiti svoju omiljenu boju – možete je koristiti kao glavnu boju ili u donjim delovima odeće.

Žene koje na svom licu već nostril obeležje godina mnogo bolje će izgledati u smeđim nijansama i to onim doplim i svetlijim. Ipak, to ne znači da ne možete da nosite crnu, samo pripazite kako je kombinujete. Recimo:

  1. Koristite crnu za donje delove odeće

2. Nosite crno preko jarkih boja

3. Razbijte crnu nekim svetlim komadom 

Kombinacije boja koje vas podmlađuju

Kao što postoje boje koje dodaju godine, tako postoje i one koje laskaju ženama koje već nostril prve bore ili sede. Neke od njih su:

Narandžasta i braon

Braon, crna ili nude nijasne neka posluže kao osnova, a narandžastu iskoristite kao akcentnu boju. Nephodno je da nosite šminku u sličnoj nijansi za pun efekat.

Plavo i teksas

Ovo je kombinacija koja čini da ostavite utisak razigranosti i mladolikosti.

Nude nijanse

Ovaj klasik možete kombinovati i koristiti u svakoj situaciji – samo napred.

Jupiterimages/gettyimagesplus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje