Bolje od prve kafe: Sve prednosti jutarnjeg seksa

od strane | jan 5, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

jutarnji seks

Ujutru vam je baš teško da ustanete, a nakon što se apprehension oglasi, samo se prevrnete na drugu stranu? Možda vas jutarnji seks može na pravi način razveseliti i napuniti pozitivnim emocijama. Bar tako tvrde naučnici.

Prednosti jutarnjeg seksa

Jača imuni sistem

To se dešava prvenstveno zbog proizvodnje imunoglobulina A. Zahvaljujući njemu, aktivira se odbrana organizma od virusa, mikroba i bakterija. Pored toga, seks pozitivno utiče na funkcionisanje srca: jutarnja intimnost više od tri puta nedeljno smanjuje rizik od infarkta miokarda. Seks svaki drugi dan može poboljšati stanje kože zbog proizvodnje hormona koji stimulišu proizvodnju kolagena. Takođe, stabilan seks poboljšava protok krvi u mozgu, smanjujući rizik od Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

Poboljšava raspoloženje

Dokazano je da se tokom seksa proizvodi ogromna količina hormona zadovoljstva (serotonin i endorfin). Naravno, kofein takođe povećava nivoe dopamina u mozgu, zbog čega se osećate budnije i zabavnije. Istovremeno, jutarnji seks će vam dati energiju i razveseliti vas na potpuno prirodan način i apsolutno besplatno (izračunajte koliko novca mesečno trošite na dobru kafu?). Koji izvor energije ćete izabrati zavisi od vas. Zanimljivo je da žene češće primećuju poboljšanje raspoloženja nakon jutarnjeg seksa.

Daje nove senzacije

Jutarnji seks ima jednu neospornu prednost: ne morate da „isključujete glavu“, jer se još niste razbudili i nisu vas pritisle svakodnevne obaveze. Jednostavno – opušteni ste. Pospano stanje (stanje tokom buđenja) je generalno poseban trenutak u kome čak i naš mozak funkcioniše malo drugačije. U telu je više opuštenosti, manje misli u glavi (uključujući i one koje mogu da odvuku pažnju od seksa)

Ako imate situation da isključite svog unutrašnjeg kritičara tokom intimnosti, zapravo možete pokušati da imate seks u vreme kada je on, ovaj kritičar, još uvek neaktivan. Zato se ponekad dešava da devojke prvi orgazam u životu dožive upravo od jutarnjeg, „poluspavanog” seksa. Pored toga, čak i na nivou receptora, poznati dodir se doživljava malo drugačije. Dakle, sa stanovišta raznih senzacija, jutarnji seks može biti izuzetno koristan.

Zamenjuje jutarnje vežbe

Dobar seks je kao mali kardio. U proseku, vredni ljubavnici potroše oko 200 kilokalorija tokom seksa: imajte seks najmanje tri puta nedeljno godinu dana i vi ćete bez odlaska u teretanu sagoreti oko 30 hiljada kilokalorija.

KatarzynaBialasiewicz/gettyimagesplus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje