Dijeta bez slatkiša: Suvo voće idealna zamena za slatke poslastice

od strane | jan 24, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Dijeta bze slatkiša

Zamenite slatkiše suvim voćem i moći ćete da smršate bez problema.  Sladokuscima je posebno teško kada moraju da se odreknu slatkih uživanja zarad zdravlja i bolje pick. Zato je dijeta bez slatkiša pravi izbor.  Međutim, ključ je uvek umerenost i u većini slučajeva zamena određenih namirnica sa nečim laganijim.

Dijeta bez slatkiša: Suvo voće spašava stvar

Suvo voće sadrži vitamine i minerale, pa njihova upotreba pomaže telu da nadoknadi nedostatak hranljivih materija. Kako da organizujete obroke ako se pridržavate dijete sa suvim voćem? Na korak ste da saznate.

Vitamini su nam neophodni zimi za jak imunitet, lepotu i zdravlje

Kako jesti sušeno voće?

Dijeta bez slatkiša ne znači da možete da jedete koliko hoćete suvog voća. Kao i u svemu i u ovome morate imati meru. U suprotonom, samo ćete povećati težinu. Ne smete jesti više od 10 sušenih voćki dnevno. Voće treba konzumirati 40 minuta nakon svakog obroka. Konzumiranje sušenog voća se ne preporučuje između 19: 00h i 06: 00h. Nutricionisti preporučuju kombinovanje suvog voća (naročito urmi) sa povrćem i mlečnim proizvodima. Takva dijeta će koristiti telu i pomoći da se oslobodite viška kilograma.

Urme su savršene za dijetu bez slatkiša

Iako imaju visok sadržaj kalorija  (280 kcal/100 g), ovo slatko suvo voće neće naškoditi vašoj dijeti. Naravno, ukoliko ne preterujete. Urme sadržavaju fruktozu i glukozu koje telo brzo apsorbuje i koje se potpuno pretvaraju u energiju. Dijeta bez slatkiša koja podrazumeva samo urme kao sušeno voće se ne sme konzumirati duže od pet dana. Nezvanični podaci govore da sa ovom dijetom možete izgubiti i procure osam kilograma.

Dijeta bez slatkiša

baibaz/GettyImagesPlus

Budite ipak oprezni. Ova dijeta ozbiljno sprečava telo da primi normalnu količinu proteina. Intenzivna fizička aktivnost za vreme trajanja dijete mora biti prekinuta je će mišići početi da se razgrađuje zajedno sa mastima. Umerena fizička aktivnost i pravilno pijenje vode su veoma bitni kada je u pitanju dijeta bez slatkiša.  Upravo zbog ovoga bi najbolje bilo da pre početka dijete porazgovarate sa nutricionistom. Dakle, samo verujte u sebe i budite disciplinovani. Na taj način možete da uživate u slatkim ukusima, a da ipak gubite na kilogramima.

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje