Fama zvana smrznuti krastavac: Jennifer Aniston oduševljena novim beauty trendom

od strane | nov 25, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

Dženifer Aniston i Covid-19 vakcine

Dženifer Aniston je možda holivudska zvezda i istinska lepotica koja je napravila čitavu liniju proizvoda za lepotu, ali – čak ni ona nije iznad isprobavanja novih TikTok beauty trendova. Nedavno je otvoreno pokazala svoje oduševljenje trendom zvanim smrznuti krastavac.

Smrznuti krastavac: Šta je ovaj model u stvari?

Vrlo je jednostavno: operete, očistite i prepolovite krastavac i stavite ga u zamrzivač da se ohladi. Nakon što ga izvadite, utrljate ga po celom licu. Trebalo bi da ukloni sve posledice burne noći: podočnjake, naduvane obraze, podbule oči… Ujedno, korisnici TikToka koji redovno primenjuju ovaj model tvrde da on hidrira kožu i pomaže uklanjanju fleka.

– Ovo je genijalno! Ne znam šta to tačno sadrži krastavac da tako lekovito deluje na kožu, ali to je definitivno tako. Toliko je samo proizvoda koji ga sadrže i oponašaju njegov efekat. A evo, neko se dosetio da ga direktno iskoristi – rekla je Dženifer Aniston.

Šta kaže nauka –  da li je krastavac zaista dobar za kožu?

Krastavci sadrže kukumuloznu kiselinu, koja ima antiinflamatorna svojstva, smiruje crvenilo, akne i natečenost, tvrde dermatolozi. Uz to, oni se sastoje od odsto vode, koja vlaži i štiti kožu, a sadrže minerale i vitamine koji deluju kao antioksidansi.

Međutim, kada se primenjuju lokalno, krastavci nude samo privremeni efekat. Iako to nije dugoročno rešenje za bilo kakve probleme sa negom kože, smrznuti krastavac sigurno može smanjiti otok i crvenilo zahvaljujući svom efektu hlađenja i hidratacije, slažu se dermatolozi. Jedno upozorenje: krastavac ne sme da bude zaleđen kada ga stavljate na kožu. Sme da bude samo hladan i to podnošljivo hladan.

Smrznuti krastavac: Za koga nije dobar ovaj model?

Ovaj model ne bi trebalo da koriste osobe koje upravo imaju neku iritaciju lica ili su im izbile akne. Za ostale ne postoji prepreke da isprobaju još jedan čudni tretman sa TikToka.

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje