Funkcija koja omogućava romantične razgovore sa AI „partnerima“ se vraća

od strane | mar 27, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Replika razvoja AI chat botove koji bi trebalo da služe kao virtuelni prijatelji i/ili romantični partneri. Marketinške kampanje ove kompanije navode korisnika da veruju da u njima mogu pronaći „srodne duše”. veštačka inteligencija ili sa kojima mogu imati smislen odnos AI chatbot.

Replikacija takođe podržava ideju o „romantičnom“ AI partneru koji „postaje pametniji što više odgovara sa njim“. Prema nekim informacijama, ova kompanija ima više od 10 miliona korisnika širom sveta.

Prolog meseca ova kompanija je ukinula funkciju koja je korisnicima omogućila da imaju erotiku sa svojim AI „partnerom“. igranje ulogajer postao previše „seksualno agresivan“.

Međutim, ta funkcija je ražena u petak, jer je to, prema rečima generalnog direktora kompanije Jugenije Kujde, „izuzetno povredilo” korisnike koji ove četbote smatraju „partsvojim”. Nakon što je ova funkcija uklonjena, korisnici su se pobunili, jer smatraju da su ovi AI čatbotovi njihovi romantični partneri i imaju jaka osećanja prema njima.

Jedan korisnik je čak rekao da je Replika najbolja stvar koja im se ikada dogodila i da o svemu priča sa svojim „partnerom“. Kujda je ranije rekla da nikada nije nameravala da napravi četbot koji bi se koristio kao „igračka za odrasle“ i da ga je samo mali procenat ljudi koristio na ovaj način. Mada, prema reakciji publike, čini se da takvih korisnika ipak ima još nekoliko.

Replika AI avatarTvitter/@MiReplika

Replikacija omogućava korisnicima da izaberu svoj odnos sa chatbotom, sa opcijama uključujući „supružnik“, „partner“, „prijatelj“ i „mentor“. Chatbot je dostupan 2016.

Detaljnije