Gusta kosa zimi

Gusta kosa zimi može biti izazovan poduhvat, ali ne i nemoguč. Evo o čemu se radi. 

Postoji mnogo razloga zašto se volumen i gustina kose mogu ugroziti. Među njima su globalni: stres i prekomerna opterećenja, neuhranjenost i restriktivne dijete, agresivno farbanje i nepravilna tehnologija stilizovanja, duration nakon trudnoće i dojenja, prebolele bolesti i uzimanje određenih lekova.

A postoje lokalni, sezonski razlozi: sezonska depresija, nedovoljan unos hranljivih materija (hranljivih materija), nagle promene temperature, nešenje tesnih šešira i kapa, stalno suv vazduh zbog grejne sezone… Sve to, zajedno (i odvojeno), može uticati na stanje kose,elastičnost i gustinu, brzinu gubitka vlasi i dalju sposobnost rasta i oporavka.

Gusta kosa zimi

Devojke se najčešće žale na takozvano difuzno stanjivanje kose – ravnomerni gubitak po celoj površini glave. U ovom slučaju, kosa ostaje na češlju, odeći ili jastuku u vizuelno primetnoj količini – možete prebrojati više od 150 dlaka dnevno.

Nova kosa raste veoma sporo i u nedovoljnoj količini, kosa može izgledati beživotno, istanjeno, bez volumena i sjaja… Naravno, to može direktno uticati na samopoštovanje, osećaj ženske privlačnosti i samopouzdanja. Zato je važno ne dozvoliti da express ide svojim tokom i nadati se da će dolaskom proleća sve biti volšebno rešeno.

Kako povećati gustinu kose zimi- trikovi i saveti

Uzmite stvari u svoje ruke i započnite sveobuhvatan proces vraćanja kvaliteta, sjaja i debljine vaše kose. Da biste to uradili, možete se konsultovati sa trihologom i, eventualno, nutricionistom (koji pomaže u proceni kvaliteta ishrane). Takođe obratite pažnju na profesionalne proizvode za negu kose dizajnirane da podrže njihov rast i obnavljanje.

Postignite volumen zimi pomoću šampona i regeneratora

Postizanje volumena zimi počinje sa proizvodima koje koristite pod tušem. Važno je da nahranite svoje pramenove hidratantnim i hranljivim materijama koje su im potrebne da bi ostali puni. Potražite duet šampona i balzama koji promoviše volumen i ishranu vlasi.  Ovi proizvodi su lagani tako da neće učiniti vašu kosu teškom i ravnom. Daće vam puno volumena i štite vaše pramenove od toplotnog oštećenja što je ključno zimi jer možete češće koristiti fen za kosu i alate za oblikovanje.

Kako održati frizuru ispod kape: Trikovi i saveti za hladne zimske dane


Lak za kosu i teksturizatori za volumen zimi

Kada završite sa sušenjem i stilizovanjem kose, vreme je da uđete sa nekim glavnim proizvodima za povećanje volumena. Volumen zimi se ne dešava samo tako, potrebna mu je velika pomoć. Prvo, preporučujemo da koristite sprej za teksturu da biste dobili oblik i volumen frizure.

Lak za kosu je odličan poslednji korak za postizanje volumena. Naprskajte ovaj proizvod blizu korena vaše kose i rukama gurnite kosu prema gore tako da se osuši sa puno tela i volumena. Ako želite, možete čak i da napravite korak dalje tako što ćete lagano zadirkivati svoje pramenove.

Lepota i zdravljeCentralITAlliance / iStock / Getty by Guliver

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje