Italijanski manikir: Sjajan način da nokti izgledaju duže!

od strane | okt 16, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

italijanski manikir

Italijanski manikir je idealno rešenje za žene koje ne mogu da imaju duge nokte, ali žele elegantan i sofisticiran izgled ruku

Ima nečeg šik i sofisticiranog u vezi sa dugim noktima, ali oni nisu baš praktični za svakodnevne aktivnosti. Uobičajene stvari poput kucanja na tastaturi, otvaranja paketa ili čak otvaranja limenke postaju komplikovani – svaki može da dovede  originate slomljenog nokta, poništavajući mesece pažljivog negovanja.

One žene koje imaju slabe nokte, užurbani životni stil ili one koji imaju posao gde su dugi nokti jednostavno nedozvoljeni, moraju unapred da odbace svaku ideju o dugim noktima (čak i onim nadograđenim). Za njih, kao stvorena je lukava tehnika farbanja poznata kao italijanski manikir. On daje iluziju dužih noktiju bez ijedne od gnjavaža koju stvarno dugi nokti nose sa sobom.

Šta je italijanski manikir?

Italijanski manikir je tehnika oslikavanja nokta koja ga vizuelno izdužuje. Uglavnom se radi jednobojan, mada su dozvoljena odstupanja.

Ova tehnika podrazumeva da premazujete četkicom od podnožja, pa sve originate vrha, ali samo središnji deo nokta. Između zida prsta  i laka potrebno je ostaviti milimetar razmaka. Ovaj maleni, nepopunjeni prostor daje iluziju dužine inače kratkim noktima.

To je odlična opcija za one koji više vole da nokte budu kraći i praktični, ali da izgledaju sofisticirano. To je zaista dobitna kombinacija, jer tehnika daje iluziju dužine dok zapravo održava traženu aktivnu dužinu. Italijanski manikir ima još jedan plus: uz njega prsti izgledaju mršavije.

Nail stilisti predlažu da se držite smelih, živih boja kako biste zaista pojačali efekat. Nude opcije su pogodne samo za one koji grickaju nokte ili čiji su nokti izrazito kratki. Italijanski manikir je odlična opcija za one koji ne žele da provode sate u salonu nanošenjem akrila ili jednostavno žele da zamene svoj uobičajeni manikir za nešto malo uglađenije.

Italijanski manikir: 5 L&Z predloga

#1 Magenta crimson

U skladu sa trendom Barbiecore – razbija monotoniju, a pogodan je za svaku priligu

#2 Merlot red

Ovo je klasika: upečatljiva bordo boja koja odlično izgleda na kraćim noktima

#3 Svetlo plava

Idealna za sve one koji vole jarke boje. Lako se uklapa u street model

#4 Nude

Ako ste ipak odani nude varijantama ili imate jako izgrickane nokte, ovo je pravo rešenje

#5 Gloomy angel

Italijanski manikir je posebno upečatljiv sa tamnim bojama: ljubičastvom, tamnosivom ili crnom

maringo/gettyimagesplus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje