Kako podići kapke bez skalpela: 10 godina mlađa za 2 minuta

od strane | nov 19, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Obrve koje podmlađuju: 10 godina mlađa za 2 minuta

Kako starimo, vremenom se opuštaju kapci, a područje oko obrva gubi čvrstinu. Kako podići kapke bez skalpela?

Obrve su važan deo našeg lica, jer mogu da ga stilizuju i menjaju u skladu sa oblikom, bojom i debljinom, ali i postare do 10 godina. Obrve uokviruju oči i izražavaju emocije, pa je važno da se o njima pravilno brinemo. Međutim, kako godine prolaze, gornji kapak ima tendenciju da se spusti zbog čega delujemo starije i umorno. Ali, postoji trik koji će vam pomoći da izbegnete ovaj efekat i da se podmladite kod kuće – bez skalpela.

Kako podići kapke bez skalpela: Zašto slabe očni kapci

Svi znamo da su oči ogledalo duše, ali to ogledalo vremenom tamni. Razlog je taj što gornji kapak počinje da visi i čini oči zatvorenijim i umornijim. Da li znate da postoje različite vrste i uzroci ovog problema? I da postoji način da se to reši bez potrebe za skalpelom ili šminkom?

Postoje dve vrste ljudi koji pate od spuštenih kapaka: oni koji su rođeni sa tim i oni koji to razviju nakon 35-40. godine. U oba slučaja genetski faktor igra važnu ulogu, ali i drugi aspekti kao što su stres, sunce, duvan ili nedostatak sna. Bez obzira na uzrok, ne brinite, jer šminkeri su otkrili trik da “podignete” kapke bez skalpela.

Jednostavanije biti ne može…

Sada je došlo vreme da saznamo šta stilisti preporučuju da se postigne dizajn obrva koji podmlađuje lice. Tajna je u treniranju kapaka. Reč je o vežbama koje podstiču čvrstinu mišića u okoločnom području čime se podižu kapci.

Obuhvatite palcem i kažiprstom obrve i povlačite ih nagore, kao da ih čupate pincetom. I lagano masirajte. Radite to dva minuta. Krenite od korena obrva ka slepoočnicama. Ponovite to nekoliko puta dnevno kako bi se kapci što pre podigli i vratili u početno stanje. Trik je da ponovo učvrstite obrve, vratite osmeh očima, čime ćete postići podmlađujući izgled – i do 10 godina mlađi.

Neilson Barnard/ Getty Images Entertainment

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje