Kako ukloniti sedu kosu: Najbolji trikovi i saveti

od strane | sep 25, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

Kako ukloniti sedu kosu

Otkrivamo vam načine kako ukloniti sedu kosu i uvek izgledati besprekorno.

Seda kosa obično se neprimećeno i postepeno pojavljuje se bez obzira na to koliko često smo pod stresom i koliko godina imamo. Kako objašnjavaju stručnjaci, srebrna kosa rezultat je poremećaja u organizmu, nedostataka određenih hranljivih materija, vitamina i nezdravog načina života. Ali nemojtese nervirati, jer sada postoji mnogo metoda koje će vam pomoći da sede dlake budu manje primetne ili pak nevidljive.

Kako ukloniti sedu kosu

Uzroci sede kose

Boja kose i kože zavisi od količine melanina: što ga je više, to je boja kože i kose bogatija i tamnija. Takođe je poznato da je glavna funkcija melanina da štiti ćelije od ultraljubičastog zračenja i slobodnih radikala. S godinama se proizvodi sve manje ćelija, pa se melanin luči u ograničenoj količini. A zbog manje pigmenta kojeg kosa prima, pojavljuju se sede vlasi.

Odličan način da se nosite i sa sedom kosom i sa izraslim korenom je toniranje sprejeva za kosu. Ovo će prikriti scenario za nekoliko sekundi, održavajući izdržljivost make sledećeg pranja.

Tehnike prikrivanja sedih vlasi

Mnoge devojke žele brzo da reše probleme, a samo nekoliko hrabrih odluči da sedi lepo i dostojanstveno. Ako niste jedan od njih i želite da se što pre oslobodite sedih dlačica, postoji nekoliko načina.

1. Ako ima vrlo malo sedih dlaka, 2-3 po celoj glavi, možete ih pažljivo skratiti makazama za nokte u samom korenu.

2. Ako uopšte ne želite da farbate i menjate svoju prirodnu boju kose, ali vas proganjaju sede dlačice, možete koristiti sprej s pigmentom direktnog prodora koji će prekriti sedu kosu za 30% i tako će se one smanjiti. primetno. Druga opcija je boja bez amonijaka, čija je pokrivenost 50%. Specijalista (kolorista) će vam pomoći da izaberete nijansu koja se apsolutno ne razlikuje od vaše prirodne.

Seda kosa može biti seksi, ova poznate dame su dokaz za to (foto)

3. Ako nosite kratke frizure (dužine iznad brade, sa šiškama i otvorenim ušima), mala količina sede kose teško da će biti primetna.

4. U krajnjem slučaju, ako ima mnogo sede kose, postoje postojane boje koje će vam pomoći da prefarbate sedu kosu 100% i zaboravite na nju naredne 3-4 nedelje.

Lepota i zdravljetriocean/iStock/Getty Images Plus by potential of Getty Images

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje