Kovrdžava kosa: Najmodernije frizure za 2023.

od strane | dec 11, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

najbolje frizure za kovrdžavu kosu

Devojke sa kovrdžavom kosom su veoma izbirljive kada je frizura u pitanju. Sa pravom! Ali, bar ove sezone imaju izbor: ovo su najmodernije frizure za kovrdžavu kosu za 2023!

Kada imate kovrdžavu kosu sve je mnogo komplikovanije: održavanje, nega, stilizovanje… Nema žene sa loknama koja bar jednom nije probala da promeni strukturu, ispravi kosu keratinom, koristi peglu… Ali, mnogo je lakše prigrliti nestašne lokne i izabrati pravu frizuru za kovrdžavu kosu, nego se stalno sa njima boriti.

Kovrdže su blago. Prvo, njih voli suprotni pol. Drugo, izazivaju interesovanje, izdvajaju vas iz gomile. Takav dar od rođenja dobija samo elita!

Koju dužinu odabrati za kovrdžavu kosu?

Stilisti najčešće preporučuju srednju dužinu, jer vam ostavlja slobodu da budete kreativni. Naravno, to ne znači da ne možete da nosite kratku kosu ili bujne kovržde diagram struka.  Prilikom odabira frizure, morate uzeti u obzir strukturu kovrdža, jer one mogu da budu kao sabijene opruge, a mogu da budu i blagi talasi. Za prve, mnogo je bolja opcija kraća kosa.

Frizura za kovrdžavu kosu srednje dužine može biti i klasična i originalna. Izvodi se u istoj tehnici kao i za ravnu kosu, ali za majstora je proces komplikovaniji. Međutim, ništa nije nemoguće!

Najmodernije frizure za kovrdžavu kosu za 2023

Bob

Počnimo sa klasicima. Sve bob opcije su odlične za kovrdžavu kosu. Takve frizure  stvaraju dodatni volumen, kao i sjaj. Bolje je dati prednost opciji bez šišaka, jer se lakše stilizuje.

Stepenasta kosa

Trebalo bi da budu oblikovane u polukrug. Odličan su izbor ako vas mrzi da oblikujete kosu svakoga dana. Dovoljno je samo da operete kosu i da je pustite da se ukovrdža.

Shaggy

Ako pokušavate da zadržite dužinu, ali ipak dodate malo energije umornim loknama, čupava frizura je prava frizura. Stvara iluziju dužine zbog dodatnog volumena. Štaviše, čupavo se može uraditi i sa tankim i neposlušnim pramenovima. Frizura ne zahteva mnogo pažnje, lako se održava. Stanjivanje pomaže da vrhovi „legnu“, a šiške sa neravnim ivicama doprinose rock and roll izgledu.

Asimetrična frizura

Trik asimetrije je u tome što pomaže da se postave pravi akcenti, skreće se pažnja na one crte lica koje treba naglasiti i da se izravnaju uslovni nedostaci u izgledu, dok se stvara vizuelno ispravan oval lica.

Piksi

Idealno za kovrdžavu kosu. U isto vreme, lokne će izgledati impresivno i trendi. Za frizera je ovo prilično težak posao, pa birajte onog koji je zaista dorastao zadatku. Piksi izgleda posebno impresivno sa kratkim šiškama.

Kovrdžava kosa: Saveti za negu

Da ne biste izgledali kao jagnje, koristite proverene proizvode za stajling koji će umiriti nestašne lokne i dati im pravi oblik. Sa njim će lokne imati formu, uz zadržavanje prirodne prozračnosti i lakoće.
Da biste izabrali pravu negu, važno je da znate poroznost vaših kovrdža. Da biste to odredili, potrebno je da uzmete pramen i spustite ga u čašu vode 2-5 minuta. Ako nakon ovog vremena i dalje lebdi na površini, onda je poroznost mala, ako je pramen potonuo, visoka je. Što je kosa poroznija, to joj treba intenzivnija nega.
Svaki češalj, čak i sa širokim zubima, pokvari strukturu kovrdža i pretvara vas u maslačak. Zato koristite svoje prste! Pažljivo rastavite lokne direktno rukama, a ako su čvrsto zapetljane, nanesite kap balzama ili vode.
Eksperimentisanje sa kosom je jedna od najzabavnijih stvari. Možete se menjati koliko god želite. Zato ne uskraćujte sebi ovo zadovoljstvo.

piksel/gettyimagesplus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje