Mesečni horoskop za januar 2023: Saturn u Vodoliji donosi velike promene

od strane | dec 28, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

mesečni horoskop za januar 2023

Prvi mesec 2023. godine biće prilično predvidljiv za većinu predstavnika zodijačkog kruga, posebno njegova prva polovina. Među onima koji imaju slabo izražen Mars u horoskopu prevladaće neka lenjost, pad aktivnosti, miran i ujednačen tok života. Njegov tranzit kroz Blizance tokom januara neće uticati na naše performanse na najbolji način, a koncentracija se može smanjiti.

Veći deo januara Sunce će biti u znaku Jarca, što će povećati odlučnost i istrajnost predstavnika ovog horoskopskog znaka. Teme vezane za implementaciju, profesionalni rast, postizanje svojih ciljeva biće posebno aktuelne u ovom periodu, ne samo za identical Jarčeve, već i za tipične Tool.

Što se Merkura tiče, ova važna lična planeta odgovorna za razvoj našeg intelekta, komunikacije i mentalne aktivnosti biće u Jarcu, gde se ne oseća baš prijatno. Stoga će osobine kao što su pohlepa, lukavstvo i sebičnost isplivavati na površinu češće nego inače, pokazujući neke od nas ne u najboljem svetlu.

Venera će 3. januara preći u znak Vodolije, što će naše emocije obojiti u svetlije boje, a naš odnos prema problemima i nevoljama će postati smireniji i lakši. Ovaj uticaj Venere ne može se nazvati samo pozitivnim, već prilično dvosmislenim, ali će vam njen položaj u znaku vitalnosti i ljubavi pomoći da se na najbolji način izborite sa svim mogućim poteškoćama u odnosima, finansijama ili poslu.

Tranzit Saturna kroz Vodoliju, njegovo drugo prebivalište, koji je u toku, daće novi krug velikih promena koje se dešavaju u svetu i utiču na život svake osobe. Ovo je vreme kada se svako bori sa svojim unutrašnjim demonima, strahovima, zavisnostima i lošim navikama. Vreme kada, u stvari, postaje jasno kolikoa vredi svaka osoba posebno, kada je nemoguće sakriti akcije i misli, a sve ideje vrlo brzo pokazuju svoju održivost ili destruktivnost.

Što se tiče planete „velike sreće“, Jupitera, njegov tranzit kroz Ovna, njegov izvorni vatreni factor, nastaviće se u januaru. Ali u isto vreme, Jupiter će se povezati sa Hironom, kosmičkim asteroidom koji, uprkos svojoj maloj veličini, ima značajan uticaj na nas. Ovo će doneti u život factor sreće i neverovatnih spletova okolnosti.

Januar nije samo prvi mesec astronomske godine. 22. januara počinje godina Zeca (mačke) po istočnom kalendaru. Zec simbolizuje društvenost, dobru volju, nekonfliktnost, gostoprimstvo i sposobnost ponašanja u društvu. Što se tiče mačke, njena glavna karakteristika u narednoj godini je sposobnost sletanja na sve četiri šape. Ovaj važan kvalitet pomoći će mnogima od nas da bez gubitaka prevaziđemo teškoće i rešimo teške situacije tokom cele godine. U ovom periodu najugodnije će se osećati oni rođeni 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951. i 1939. godine.

Mesečni horoskop za januar 2023

Ovan

S obzirom da se sunce kreće kroz vašu profesionalnu zonu od 21. decembra, bacili ste oko na određenu poziciju ili visinu plate koja bi, realno, trebalo da vam pripadne s obzirom na trud koji ste uložili. Rukovodioci osećaju da mogu da se oslone na vas, tako da je sasvim moguće da napravite iskorak u karijeru odmah posle 1. januara. Ipak, pravi trenutak za priznanja stiže posle 12. kada Mars krene napred. Takođe, ovoga meseca imate velike šanse da povećate svoje prihode i to na način koji vama odgovara. Sve attain 29, kada sunce koje podiže vitalnost u vašoj zoni dugoročnih želja formira harmonijski trigon sa vašim vladarom, asertivnim Marsom, bićete više nego spremni da 2023. učinite godinom velikih promena.

Godišnji horoskop za Ovna

Bik

Januar donosi velike mogućnosti za razvoj karijere Bika. Konačno, predstavnici zemljanih elemenata moći će da se nose sa kreditima, dugovima i dobiju opipljiv prihod na poslu. Bikovi koji su već duže u potrazi za poslom sada se mogu nadati novom zaposlenju.

Pored toga, tokom zimskih praznika biće prilike da odete na putovanje koje će izazvati talas nostalgije. Kada idu na establish, za Bikove je bolje da izaberu mesto za odmor tamo gde su već bili i nose prijatne uspomene.

Godišnji horoskop za Bika

Blizanci

Za Blizance je mesec januar uglavnom povoljan. Ali pošto je Merkur vladajuća planeta ovog horoskopskog znaka, poseban nalet snage će se pojaviti tek posle 18, kada Merkur završi svoj retrogradni hod. U finansijskom smislu, prema zvezdama, nije sve tako glatko, ali u vezama ćete imati sreće kao i uvek. Usamljeni Blizanci mogu upoznati svoju ljubav.

Pored toga, Blizanci će moći da kanališu višak negativne energije u sport. Takođe je povoljno ići na opuštajuće tretmane: masažu, saunu ili kozmetički salon. Ovo će vam pomoći da smirite živce.

Godišnji horoskop za Blizance

Mesečni horoskop za januar 2023: Rak

Nova godina doneće Rakovima prijatne finansijske bonuse u januaru. Konačno, trud na poslu će dobiti dostojnu novčanu nagradu. Ipak, na ličnom frontu horoskopskog znaka očekuju se konfliktne situacije. Moraćete više da se potrudite da postignete harmoniju u drugom delu meseca.

Rakovi bi mogli da imaju trzavice i rasprave sa partnerima. Biće važno da slušate jedni druge i da ne pokušavate da navučete ćebe preko glave i sakrijete se. Takođe, prema horoskopu, predstavnici vodenog elementa treba da vode računa o svom zdravlju. Korisno je da provode vreme na osamljenom mestu: seoska kuća sa kaminom, recimo.

Godišnji horoskop za Rakove

Lav

Lav će vrhunac zime dočekati na poslu: očekuju ih poslovna putovanja, pregovori i rešavanje važnih poslovnih problema. Ipak, treba da paze da se ne umešaju u sumnjive avanture i zaštite svoju poslovnu reputaciju. Dok se svi odmaraju, Lavovi će se pobrinuti za karijeru. Pomoć i podrška će doći od prijatelja. Neko će čak moći uspešno da pokrene svoj blog ili neku vrstu projekta na Internetu.

Na sreću, u romantičnoj sferi sve će biti u redu sa kraljevskim lavovima. Porodični predstavnici praznike će provesti u krugu bliskih ljudi na obilnim gozbama, igrajući društvene igre.

Godišnji horoskop za Lavove

Devica

Godina za Devicu počinje u  krugu porodice. U prvom mesecu 2023. Tool će želeti, ne toliko strast, koliko mirnu radost sa partnerom. Imaćete želju da se skupite pored kamina, čitate bajke deci, napravite Sneška i vozite se po klizaljkama.

Tool će se družiti sa decom tokom januara i u tome uživati.  Usamljene Tool imaju sve šanse da upoznaju voju ljubav. S obzirom da ovim znakom zodijaka vlada Merkur, predstavnici znaka mogu da očekuju da će posle 18. januara imati sreće u finansijama.

Godišnji horoskop za Tool

Vaga

Januar će biti skoro najturbulentniji mesec za Vagu ove godine. Na poslu će zaista biti mnogo stvari koje treba raditi, uključujući poslovna putovanja, ali Vaga će početi da brine ne toliko o finansijskom blagostanju koliko o ličnom životu. Predstavnici horoskopskog znaka poželeće da provode više vremena u društvu svojih najmilijih, da pregledaju porodične albume ili da se bave uređenjem kuće.

Za Vagu je povoljno da posećuje mesta vezana za detinjstvo, posećuje rođake, a možda čak i obavi neke popravke u kući. Raspoloženje će biti lirsko-romantično. Zaljubljivanje je ono što će ih zaokupiti, ali ne i posao. Želeće da postanu kreativni i da se urone u kućne poslove.

Godišnji horoskop za Vagu

Mesečni horoskop za januar 2023: Škorpije

Početkom meseca Škorpije će brinuti materijalna pitanja, ali u trećoj dekadi januara sve će funkcionisati. Oni će dobiti ne samo prijatnu novčanu nagradu, već i dobre poklone. Zvezde su posebno naklonjene onim predstavnicima horoskopskog znaka koji rade u banci ili drugoj finansijskoj instituciji. Osim toga, očekuju ih odlična poznanstva.

Pozitivne emocije pružiće im i dobra komunikacija sa partnerom i kolegama na poslu. Jedina stvar koju treba naučiti jeste kako da se opustite. Dobar odmor uz šoljicu tople čokolade, grudvanje  pomoći će Škorpijama da osete harmoniju.

Godišnji horoskop za Škorpije

Strelac

Početkom 2023. fokus Strelčeva će u potpunosti biti usmeren na jačanje finansijskog blagostanja. Nadređeni će ceniti njihovu marljivost. Druga polovina januara biće neverovatno produktivna za Strelce u smislu regrutovanja klijenata, rešavanja pravnih pitanja i upoznavanja novih zanimljivih ljudi.

Međutim, ovo nije vreme da se potpuno bezglavo bavite poslom. U slobodno vreme radite nešto kreativno, kao što je učenje sviranja gitare, pisanje poezije ili rukovanje. Vaš accomplice će vam dati posebnu inspiraciju.

Godišnji horoskop za Strelca

Jarac

Januar je za Jarca energetski jak mesec. Predstavnici ovog  zemljanog znaka osetiće kako sve ide napred. Međutim, Jarčevi moraju paziti da se ne preopterete. Trebalo bi obrate pažnju na sebe: vode računa o ishrani, fizičkoj formi, podvrgnu lekarskom pregledu. Ovo je dobar trenutak da promenite izgled ili čak razmislite o novoj profesiji.

Osim povećanja plata, očekuju ih i luksuzni pokloni od najmilijih. Sa porodicom će Jarčevi želeti da provode sve svoje slobodno vreme. A u društvu će odjednom moći da nađu novi hobi.

Godišnji horoskop za Jarčeve

Vodolija

Vodolije će u januaru cosetiti žudnju za intelektualnom aktivnošću. Želeće da shvate istinu u samoći, negde u udobnoj seoskoj kući okruženoj knjigama. Nedostatak vitalnosti nadoknadićete sporim šetnjama šumom.

Za Vodolije je važno da štede energiju i više se odmaraju. Bolje je odložiti velike planove za februar, ali za sada uživajte u svemu što radite. Štaviše, planeta Venera će ih podržati u njihovim kreativnim poduhvatima, i, naravno, u ljubavi. Dozvolite sebi i da kupite prelepu odeću, porculanski komplet, klavir, sliku ili jednostavno da odete u kozmetički salon na  tretman.

Godišnji horoskop za Vodolije

Ribe

Usred zime, emotivne Ribe će morati da se pozabave pitanjima u vezi sa stanovanjem i rođacima. Ovo će biti prilično dosadno i odvratiti Ribe od drugih stvari. Ali prijatelji sa kojima će se napraviti neke zajedničke planove osvetlaće vam ovaj length.  Za Ribe je važno da ne prestanu da sanjaju, jer ih 2023. godine čekaju velike stvari.

Ako se decembar za ovaj horoskopski znak pokazao finansijski veoma uspešnim, onda u januaru 2023. teškoće na poslu mogu da povrede samopouzdanje Riba i nateraju ih da posumnjaju u svoje sposobnosti. Međutim, ne brinite, jer je ova recesija privremena. Štaviše, prijatelji i kolege, svesni prošlih zasluga, odmah će priskočiti u pomoć.

Godišnji horoskop za Ribe

anneleven/gettyimagesplus

Najnovije na portalu Bravacasa

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje