Mitovi o masturbaciji: Da li verujete u njih?

od strane | mar 25, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Mitovi o masturbaciji

Razne priče i mitovi o masturbaciji kruže internetom i sigurno ste čuli za neke od njih. Međutim, ako vam je to uskratilo da sebi priuštite zadovoljstvo, onda će vas sigurno nove informacije obradovati.

Ljudska potreba za seksom ili uopšte orgazmom je sasvim normalna. Toga ne treba da se stidimo, niti da se suzdržavamo od ovih radnji koje nam prijaju. Zbog toga ako verujete u neke od sledećih tvrdnji, možete da odahnete. Evo koji mitovi o masturbaciji mogu da padnu u zaborav.

Masturbacija može oštetiti genitalije

Povrede prilikom masturbacije su mogući samo ako ste veoma grubi. Drugi način za povredu jeste ako ne koristite seksualne igračke koje su za to namenjene, već uzimate neke slične predmete. To nikako nije preporučljivo. Stoga, nema potrebe da se plašite da masturbirate. Budite nežni i pružite sbei zadovoljstvo.

Masturbacija izaziva mentalne probleme

Ne postoji nikakva naučna studija koja dokazuje ovakvu tvrdnju. Čak obrnuto. Masturbacija i seksualni odnosi se uglavnom povezuju sa otpuštanjem hormona sreće i zadovoljstva. Prema tome, ovaj mit slobodno zaboravite.

Mitovi o masturbaciji

Mitovi o masturbaciji: Izaziva zdravstvene probleme

Možda ste čuli za priče da će vam zbog masturbacije oslabiti vid ili da će vam više rasti stidne dlake i tamo gde ne treba. Međutim, budite bez brige. Masturbacija će pre imati pozitivne efekte na vaš organizam, nego obrnuto.

Masturbacija vas sprečava da uživate sa svojim partnerom

Kada su u pitanju mitovi o masturbaciji, ovo je svakako jedan od najnelogičnijih. Veoma je važno da poznajete svoje telo i da znate šta vam prija, kako biste mogli na tome da poradite sa svoji partnerom. Međutim, kako ćete znati šta vam prija ako nikada niste masturbirali? Dakle, upravo suprotno. Ako svom partneru otkrijete šta vam prija, onda ćete samo poboljšati vaše seksualne, ali i emotivne odnose.

Tinejdžeri koji masturbiraju će ranije imati seksualne odnose

Interesovanje za telo je sasvim normalno u pubertetu. Međutim, seksualno vaspitanje je veoma važno i svakako da treba da razgovarate sa njima o seksu. Vaše dete će biti zaštićenije i sigurnije ako bude informisano o ovoj temi. Stupiće u seksualne odnose kada bude želelo, a vi vrlo verovatno i nećte znati za  to. Zbog toga obavite ovaj razgovor sa detetom na vreme.

Dakle, nemojte brinuti o izmišljenim pričama i opustite se. Veoma je važno da poznajete vaše telo i da uživate u njemu.

Circle Creative Studio/GettyImagesPlus, DmitriiSimakov/GettyImagesPlus

Najnovije na portalu Marie Claire

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje