Moderne frizure sa banana šnalom

od strane | jan 25, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

moderne frizure

TikTok nam je doneo mnogo modnih trendova, a na taj način su postale moderne frizure napravljene pomoću banana šnale. Umesto da šnala drži vašu kosu kao kandža, šnala u obliku banane obilazi deo kose kako bi je čvrsto držala na određenom mestu.  Ovaj tip šnale manje lomi vašu kosu, a uz to daje vam mnogo mogućnosti da izgledate lepo. Ove godine su ovakve frizure prisutne i na crvenim tepisima, držeći zamršene frizurure slavnih na mestu. One obezbeđuju punđe, konjske repove, a čak i niske repove. Mogu biti napravljene od raznih materijala i ukrašene su različitim detaljima, kao što su kamenčići ili cirkoni. Evo nekoliko saveta kako možete napraviti moderne frizure uz pomoć ove zanimljive šnale.

Dve šnale za dvostruku zabavu

Prema jednoj od vrhunskih frizerki, Lauri Polko, zalizana kosa sa banana šnalom deluje dobro na bilo kom tipu kose. Kako to postiže? Prvo se kosa začešlja prevail in visine repa. Uz pomoć gela ili vode, treba zalizati kosu sa strane kako bi dobila glatku teksturu. Zatim je potrebno učvrstiti kosu na mestu pomoću banana šnale, ili čak sa njih dve. Kosa bi trebalo prirodno da pada.

Sačuvajte svoje kovrdže i talase u punđi

Za one koji nemaju ravnu kosu, frizer Clayton Hawkins preporučuje da se na vlažnu kosu nanese hidrantna krema za kovrdže ili talase. To bi trebalo uviti u kopču banane. On predlaže da izaberete hidrantnu kremu koja će pomoći da vaše kovrdže ili talasi ostanu na mestu. To doprinosi da vaša kosa ima lep sjaj.

Elegantni konjski get

Nylza Yepez kao stručnjak za frizure kaže da frizuru poput ove nosi Gigi Hadid. Već time, ovaj način stilizovanja kose ubraja se u moderne frizure! Za dobar krajnji rezultat potrebno je koristiti sprej ta kosu kako ona ne bi iskliznula iz šnale. Šnalu treba pričvrstiti vertikalno kako bi se napravio pravi konjski get.

Banana šnala kao modni detalj u boji

Ovaj detalj na kosi ne mora biti dosadan. Šnale se mogu naći u raznim bojama i oblicima, i osim što su zabavne, one su i pristupačne.

Kosa prebačena napred – moderne frizure sa šnalom u obliku banane

Nylza Yepez kaže da je ovo natty način da podizanje kovrdžave kose. U šnalu treba uhvatiti punđu, ali tako da je šnala okrenuta korizontalno. Ukoliko vam smeta kosa blizu lica, možete je povući na isti način kao prilikom pravljenja konskog repa. Sve povucite unazad za elegantan izgled, a napred pustite samo nekoliko pramenova kako biste izgledali razigrano.

Elegantno i klasično

Ukoliko niste zagrejani za komplikovane frizure, banana šnale su na neki način nepogrešiv izbor. Zapravo, ne postoji način da je pogrešno koristite. Koristeći banana šnalu možete napraviti modernu i elegantnu frizuru koja će nazad padati, a u isto vreme skloniće kosu sa vašeg lica. Ovakav izgled je klasičan i uredan.

Slobodni prednji pramenovi

Za ovaj šik i razgiran stil, bitno je samo da pustite nekoliko tankih pramenova napred. Ovakva frizura zahteva veoma malo proizvoda – samo gel ili penu kako bi kosa bila poslušna, sve ostalo kosa radi sama!

Afro lokne u banana šnali

Ukoliko ne znate kako da ukrotite svoje afro lokne, ovakva šnala će vam rešiti probleme. Prvo pokupite svoju kosu, a zatim vratite deo lokni sa strane. Na kraju sve to pričvrstite banana šnalom.

Banana šnale ove godine daju nam mnogo izbora da nosimo moderne frizure. S obzirom na to da ove frizure ne zahtevaju mnogo mučenja prilikom pravljenja, čini se da ih vredi isprobati!

Jovana JevtićLiudmila Chernetska/GettyImagesPlus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje