Modni trendovi za 2023: Evo šta nas sve čeka!

od strane | jan 7, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Modni trendovi za 2023

Modni trendovi za 2023. su nam se polako ali sigurno prikrali. A evo šta ćemo, prema modnim stručnjacima, nositi tokom ove godine!

Ako su Portijina haotična odeća iz serije „Beli lotos“ i nastavak suštinskog poistovećivanja TikTok mode bilo koji pokazatelj, trendovi ove godine će morati da se odvoje od obrasca srećne avant-total estetike koja je dominirala 2021. i u prvim mesecima 2022. I prema platformi Depop, koja prodaje second hand odeću, ta promena je već u toku.

Modni trendovi za 2023

„U Depop-u nije iznenađenje što svake godine vidimo da trendovi rastu sve ranije i ranije“, kaže Steve Dool, direktor brenda u Depopu. Predviđanja za sledeću godinu uključuju povratak minimalizmu ( „novi neutralni“), koji obuhvata ažuriranu verziju izgleda „čista devojka“, porast u „aquascape“-u kojim dominiraju morske teme i okeanom inspirisane palete boja i „nebeski“ izgled definisan anđeoskim motivima i disko glamom. Najviše od svega, međutim, retro stilovi uopšte ne pokazuju znake opadanja popularnosti.U stvari, „classic“ je bio jedan od deset najboljih termina za pretragu na platformi u 2022.

Uzimajući u obzir ljubav generacije Z prema mešanju i usklađivanju epoha, boja i stilova (pogledajte: kaubojske čizme koje se pojavljuju u skoro svakoj viralnoj odeći na TikToku), kontinuirano interesovanje za retro stilove ne bi trebalo da bude iznenađenje. I dok je imenovanje classic trendova dobro i dobro, može biti teško tačno odrediti kako „ackuascape“ ili „retro fits“ izgledaju kao IRL. Analiziramo najpopularnije pretrage prošle godine i šta to znači za najbolje stilove 2023.

Mešavina svih epoha

Prvo, grupišemo “Vivienne Westwood” and “Corsets,”, pošto se ova dva termina za pretragu dosta preklapaju. O korsetima Vivienne Westwood se dugo priča u prigušenim tonovima među vintidž zajednicom i predstavljaju, zajedno sa izvesnim štampom Diorovih novina iz 90-ih, jedan od svetih grala kupovine polovnih. Zajedno sa bisernom ogrlicom ukrašenom amblemom dizajnera, apetit za Westwoodovim korsetima prekrivenim heruvimom dostigao je najviši nivo u prošloj godini (prodaju se na hiljade). Nije teško shvatiti zašto – stil se uklapa tačno u „nebesku” estetiku sledeće godine i lepo se uklapa sa trendom korzeta koji je bio popularan u poslednjih nekoliko godina.

„Cargo pantalone“, „kombinezoni“ i „majice za bebe“ takođe su se pojavile u high 10. Postoji nekoliko stvari koje idu za ove stilove. Prvo, svi su oni klasični povratnici ranih 2000-ih — „i2k“ je takođe bio jedan od Depopovih najboljih 10 termina za pretragu — i oni zadovoljavaju ono što se naziva „novi neutralni“. Estetika je opušteni minimalizam (po uzoru na poznate ličnosti kao što su Hailey Bieber i skandi stil Matilde Djerf) . Ovaj način oblačenja podrazumeva da izgledate bez napora, ali uglađeno, a kargo pantalone, kombinezoni i male majice sa kratkim rukavima se sjajno uklapaju.

Modni trendovi za 2023- grunge i indie stil

Sa predstojećim preuzimanjem indie stila (koji je i sam pomalo reinterpretacija grungea iz ranih 90-ih), interesovanje za modne termine kao što su „grunge“, „Carhart“ i „Doc Martins“ moralo se ponovo pojaviti. Brendovi poput Diesel-a su takođe u porastu, jer sve više kupaca nastoji da kanališe svoju unutrašnju Juliju Foks kožom, detaljima inspirisanim bajkerima i prerađenom radnom odećom.

Sve u svemu, čini se da će moda sledeće godine predstavljati nastavak, reinterpretaciju ili evoluciju trendova 2022. Izgled “ čiste devojke “ postaće malo opušteniji. Disko glam devojke će tražiti inspiraciju u nebesa. Mermaidcore će nastaviti da bude u trendu, prelazeći u ormare sa tamnijom tačkom gledišta sa ivicom akvascape. Kupci će remiksovati prošlogodišnje moto jakne i široki teksas u grunge revival.

Ako su predviđanja indikacija, postmoderna moda ne ide nikuda, a pred nama je još jedna godina mešanja, spajanja i (ponovnog) nošenja classic stilova. A sa sve većom zabrinutošću oko održivosti, otpada i uticaja mode na klimu, to i nije tako loša stvar.

lepotaizdravlje.rsGuillem de Balanzo/iStock/Getty Photography Plus by Getty Photography; Jetrel/iStock/Getty Photography Plus by Getty Photography; Berezko/iStock/Getty Photography Plus by Getty Photography; AlexVolot/iStock/Getty Photography Plus by Getty Photography

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje