Najpolje poze za seks u trudnoći

od strane | apr 19, 2024 | Lifestyle | 0 Komentara

Sada već uveliko znamo da trudnoća ne znači da treba da se lišimo intimnosti. Ostaje samo pitanje: koje su najbolje poze za seks u trudnoći?

Da li ćete imati seks u trudnoći u potpunosti zavisi od vas i od toga koliko se prijatno osećate. Ali bez brige, potpuno je bezbedno imati seks tokom trudnoće, osim ako vas lekar ili ginekolog nisu savetovali drugačije.

Ako primetite bilo kakvo krvarenje, to može biti znak da vaše telo želi da prestanete i trebalo bi da se konsultujete sa svojim lekarom pre nego što nastavite sa redovnim seksom. Seks se obično ne savetuje onima koji očekuju blizance, trojke ili čak više bebica. Takođe, moguće je da će vam ginekolog preporučiti da nemate seksualne odnose ako nosite bebu nisko ili imate problem sa grlićem materice. Ali generalno, seksualna aktivnost neće uticati na vašu bebu i u njoj treba uživati bezbedno uz mnogo razumevanja!

Da li orgazam može izazvati pobačaj?

Seks tokom trudnoće neće izazvati pobačaj. Većina pobačaja se dešava zato što se fetus ne razvija normalno. Ali pošto su pobačaji najčešći u prvom tromesečju, savetuje se da razgovarate sa svojim lekarom ako primetite krvarenje nakon orgazma, ako ste ranije imali problematičnu trudnoću ili ste zabrinuti iz bilo kog razloga.

Lekari tvrde da su orgazmi potpuno bezbedni tokom trudnoće, iako ćete možda primetiti da vam pružaju nešto drugačiji osećaj. Uobičajene kontrakcije koje se javljaju tokom orgazma mogu biti jače tokom trudnoće, što neke žene može zabrinuti, ali one su prilično bezbedne. Neće vas dovesti do prevremenog porođaja i neće uopšte uznemiriti bebu.

Orgazam u trudnoći potencijalno može izazvati grčeve, tako da je to nešto što možete očekivati. Jedini put kada bi orgazam mogao biti problematičan je ako imate bilo kakvih problema sa placentom ili ako ste u poslednjim nedeljama trudnoće. Orgazami izazivaju kontrakcije u materici, tako da mogu dovesti do ranog porođaja.

Najbolje poze za seks u trudnoći

Žena na muškarcu

Spustite se na partnera, licem okrenuti prema njegovom licu ili prema njegovim nogama. Bradavice su tokom trudnoće posebno osetljive, pa ako ste licem okrenuti prema partneru, pobrinite se da može lda ih jubi.

Novi misionarski položaj

Klasični misionarski položaj ne dolazi u obzir kad imate veliki stomak, ali ovaj će funkcionisati. Lezite na leđa, skupite kolena i uprite ih o partnerova prsa, ili noge podignite u vazduh oslanjajući sezadnjim delom bedara o partnera. Vaš se partner spušta na kolena između vaših nogu kako bi mogao da obavi penetraciju, pa ne postoji nikakav pritisak na vaš stomak. Prijatnije će vam biti ako ispod guze stavite jastuk.

Spuning

Lezite na bok u položaj fetusa. Neka partner zauzme identičan položaj licem okrenut prema vašim leđima kako bi mogao da penetrira. Pri ovom položaju penetracija je plitka, pa ovo može da bude odličan položaj u kasnom stadijumu trudnoće.

Partner iza vas

Spustite se na sve četiri (na krevetu, podu ili bilo gde drugdje), glavu stavite na jastuk dok partner penetrira odostraga, takođe spušten na kolena. U istom položaju možete se prebaciti preko kreveta, oslanjajući se na jastuke, dok partner stoji iza vas. Ovo je i medicinski dokazana najdublja penetracija, pa upozorite svog partnera ako vas zaboli.

Sedeći položaj

‘Zajašite’ partnera dok sedi na čvrstoj stolici, udobnoj fotelji ili na ivici kreveta. Sedite mu u krilo jer u ovom položaju stomak i materica nisu opterećeni, a možete i da kontrolišete dubinu penetracije.

People Images/istock/gettyimagesplus

Opširnije