Ovako poziraju modeli: 7 trikova za savršenu fotografiju

od strane | nov 13, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

savršena fotografija, trikovi za poziranje

Savršena fotografija? Pa to je nemoguće! Naročito ako svoj selfi poredite sa fotografijama modela koje preplavljuju IG. Okay, možda ne možete da izgledate kao Kate Moss, ali uz ove trikove možete da izgledate na fotkama kao najbolja moguća verzija sebe.

Savršena fotografija: Sedam trikova koje koriste manekenke

Pravo svetlo

Pravilno osvetljenje mnogo pomaže kada je u pitanju stvaranje prelepe fotografije. Jarko sunce, tama i veštačko osvetljenje su vaši neprijatelji, koji ne samo da će istaći nesavršenosti, već ih i umnožiti. Dajte prednost selfijima u hladu, po umereno oblačnom vremenu ili po vedrom danu u prirodi ili ispred prozora.

Bolja strana

Bez obzira koliko želimo, moramo priznati da naše lice nije proporcionalno. Pokušajte da definišete svoju „bolju stranu“ i pronađete najpovoljniji ugao za to. Dovoljno je samo da okrenete glavu i shvatite sa koje strane izgledate bolje – evi savršene fotografije. Recimo, Kate Moss i Hailey Bieber forsiraju svoju levu stranu, dok Cara Delevigne daje prednost desnoj strani lica.

Pogled na dole

Pokušajte da ne gledate u kameru, već onako kako gledate ka ekranu telefona. Pogled  na dole, glava sa strane i promišljeni narcizam – da biste izgledali dobro na fotografiji  morate biti pomalo samoljubivi.

Gledajući preko ramena

Ako imate mogućnost da vas neko fotografiše ili možete da namestite odloženo snimanje, pokušajte sa pozom preko ramena. Ova poza laska devojkama svake građe i doprinosi da izgledate živahno, opušteno, kao da vas je fotograf slučajno uhvatio. Vodite računa o svom držanju i krivini vrata – ispravite ramena i malo podignite glavu.

Oslonite se na nešto

Da bi se dobila savršena fotografija, ovo je jedna od poza koje daju najbolje rezultate. Oslonite se na na nešto, bok i glava su u liniji, ramena ramna, karlica blago isturena… Ako blago zabacite glavu unazad pojačaće se bočna krivina tela i izgledaćete još vitkije.

Raspuštena kosa

Zašto  modeli najčešće biraju raspuštenu kosu? Zato što ona može lako da prikrije nedostatke, naročito ako je napravljena sa volumenom! Ako slikate celo telo, onda jedan kraj zabacite iza ramena. Ako prebacite kosu preko glave, samo na jednu stranu, lice izgleda vitkije.

Malo retuširanja

Idealno ujednačen ton lica bez crvenila praktično ne postoji. Manekenke su takođe živi ljudi, pa stoga u stvarnom životu ne mogu da izbegnu nesavršenosti, ali na fotografiji mogu. Dodajte nekoliko filtera da biste ispravili nedostatke koji su vas uznemirili, ali ne preterujte – nije vam potrebno da preoblikujete telo ili lice, to se uvek vidi.

photographer/gettyimagesplus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje

Ovako poziraju modeli: 7 trikova za savršenu fotografiju