Pravilno nanošenje hajlajtera

Pravilno nanošenje hajlajtera podrazumeva ustaljenu rutinu šminkanja, a o kako da uvek izgledamo besprekorno, saznajte u nastavku.

U želji da licu damo zdravu i blistavu nijansu, često koristimo hajlajter, ali umesto očekivanog rezultata dobijamo lice sa masnim sjajem. Hajlajter je alat za lepotu koji je na prvi pogled lak za korišćenje. Svi svetski šminkeri dugi niz godina govore gde i kako ga primenjuju, ali mnogi još uvek nisu naučili kako da to rade ispravno.

Ponekad, želeći da istaknu lice, devojke nanose previše hajlajtera, a koža lica izgleda masno i neprirodno. Pokazaćemo vam kako da koristite hajlajter da biste zaista zablistali.

Pravilno nanošenje hajlajtera

Ispod obrva

Nanesite hajlajter ispod obrva, ali iznad pregiba kapka, kako biste stvorili iluziju da su vam oči malo veće. Naravno, ovo pravilo je pogodno za devojke čije su oči po prirodi sitnije.

Obrazi

Ako želite da vaša koža zablista i da njen ton postane zdrav u trenu, koristite life hack mnogih šminkera. Nanesite malo hajlajtera na sam vrh obraza, nakon nanošenja rumenila na ovo područje.

Pravilno nanošenje hajlajtera na nos

Da biste malo ispravili nos, možete isprobati ovu tehniku: nanesite hajlajter duž zadnje strane nosa, a na sa stranea nanesite puder ili korektor par nijansi tamnije od vaše kože. Sve to pažljivo izmešajte. Uz ove jednostavne korake, vaš nos će izgledati uže.

Unutrašnji ugao oka

Jedan od najstarijih trikova da izgledate sveže ujutru. Dodajte malo hajlajtera u unutrašnji ugao oka kako biste ga istakli više od tamnih krugova ispod očiju. Nanesite nežno tako da jutarnja šminka ne ispadne večernja.

Invent up trikovi: Evo kako konturisati lice a da ne preterate sa hajlajterom i puderom (VIDEO)

Pravilno nanošenje hajlajtera duž jagodica

Da bi jagodice bile vidljivije, šminkeri često savetuju nanošenje hajlajtera dijagonalno, počevši od nivoa centra očiju pa end linije kose. Koristite ovaj trik svaki put kada snimite selfi i primetićete da na slikama izgledate još lepše.

Kupidonov luk

Ako želite nijansu ruža koja izgleda „prozirno“, nanesite hajlajter na Kupidov luk (iznad gornje usne). Ovaj trik se može koristiti ako želite da učinite svoje usne obimnijim – samo pomešajte proizvod ne samo na udubljenje iznad gornje usne, već i na centar gornje usne, dodajte prirodnu nijansu karmina ili sjaja. „Kylie Jenner efekat“ vam je zagarantovan.

Pomešajte sa hidratantnom kremom

Sada je prirodni sjaj lica u trendu, zbog čega svi šminkeri savetuju ne samo da pažljivo negujemo kožu i da koristimo hidratantne kreme, već i da pribegnemo nekim trikovima.

Na primer, mešanje tečnog hajlajtera sa dnevnom kremom ili puderom će obezbediti blistav efekat i vaše lice će izgledati zdravo i privlačno. Samo nemojte preterivati sa količinom hajlajtera – biće dovoljno par kapi.

Lepota i zdravljeAsenAndreev/iStock/Getty Photos Plus thru Getty Photos

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje