Praznične frizure: 5 luksuznih predloga koje možete uraditi i same kod kuće!

od strane | dec 6, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

Praznične frizure

Praznične frizure neizostavni su deo božićnog i novogodišnjes stila, a mi vam smo pripremili  za vas zanimljive svečane lookove koje možete ponoviti uoči gala večeri.

Najsavremeniji praznični stajling-2023 izgleda kao da se napravio sam od sebe, a da niste se baš potrudili. Izbegavajte hiperobimne, složene preuveličane forme, kao i lokne koje bukvalno škripe od laka za kosu – sa takvima je, uzgred, bolje ni ne prilaziti prskalicama!

Frizura ne treba da bude nagomilana ili previše čvrsto pričvršćena. Lagana, živahna i prirodna kosa je relevantna – dobro ide uz svečanu šminku i večernju haljinu, ali neće izgledati „strano“ ako dođete u kancelariju sa takvim stajlingomi sačekajte kraj radnog dana da biste otišli ​​na korporativnu zabavu.

Praznične frizure za 2023.

Spušteni „bubble“ rating

Delikatna i romantična frizura, što je važno odabrati za odgovarajući designate. Fokusirajte se na raspoloženje vaše odeće! Takođe je dobra opcija za kućnu proslavu sa porodicom.

Kako napraviti ovaj hair stil:

1. Očešljajte kosu na samom temenu, u zoni korena.

2. Skupite kosu u rating i dodajte još dve elastične trake po dužini repa. Malo razmutite kosu između elastičnih traka da biste stvorili obimni i prozračni efekat (kao na slici).

3. Pričvrstite mašnu na svaki balončić ako želite.

4. Fiksirajte lakom za kosu kako bi frizura bila postojanija.

Punđa

Najsvestranija frizura u našem izboru,koji pristaje devojkama sa bilo kojom vrstom lica. Dopuniće većinu novogodišnjih lookova.

Kako napraviti ovaj hair stil:

1. Skupite pramenove u rating na temenu, zagladite kosu u zoni korena i nanesite sprej za sjaj kako bi izgledala što je moguće sjajnije.

2. Omotajte rating oko gumice i pričvrstite ukosnicama da napravite punđu omotanu oko svoje ose. Da bi vaša kosa bila glatka i bez kovrdžanja, koristite sprej za sjaj i dodajte sprej za fiksiranje ako želite.

3. Punđa može biti zalizana ili opuštenija, a sve zavisi od vaših ličnih preferencija.

Malvinka

Još jedna opcija za jednostavan izgled manje formalnog događaja.Za takvu frizuru nije neophodno imati gustu kosu – zbog kovrdža će izgledati obimno i istovremeno prirodno. Ukosnice, kao na fotografiji, sada su najrelevantnije – minimalističke i lagane, ali možete koristiti onu koja vam se sviđa.

Kako napraviti ovaj hair stil:

1. Za takvu frizuru najbolje je namotati kosu na fen, ali ako to nemate kod kuće, uzmite bilo koju dostupnu peglu za kosu. Rezultat će biti sličan, samo će biti potrebno malo više vremena.
2. Ako kosa ne izdržavai dobro kovrdže i brzo se ispravlja, možete naneti penu na vlažnu kosu pre stilizovanja. Ako nema takvog problema, dovoljno je koristiti termičku zaštitu.

3. Povucite kosu sa lica i pričvrstite je ukosnicom. Sve je vrlo jednostavno!

Praznične frizure- Večernji stajling sa raifom

Idealno ako treba da idete na zabavu direktno iz kancelarije. Moderan stajling će izgledati organski tokom dana,a za izlazak dodajte dodatak – tanke srebrne felge.Na fotografiji model ima kvadrat, ali takva frizura se može napraviti na bilo kojoj dužini, princip izvođenja je očuvan.

Kako napraviti ovaj hair stil:

1. Nanesite penu u spreju na mokru kosu u zoni korena i na suvu kosu od lica make leđa.

2. Koristite rotirajuću četku za feniranje ili fen. Dodajte elegantan raif i spremne ste!

Uvrnuti rating

Ova frizura jednostavno traži da bude na plesnom podijumu! Što nemarnije izgleda, to bolje. I, uzgred, ona neće biti razbarušena od aktivnog plesa, već će postati još lepša i sa stilom!

Kako napraviti ovaj hair stil:

1. Osušite kosu unazad. U ovom slučaju, frizura ima bočni razdeljak, ali to nije neophodno.

2. Pokupite kosu na potiljku i uvrnite je u oblik školjke ili banane, ali sa krajevima pramenova nadole. Prilikom oblikovanja frizure uzmite u obzir proporcije lica. Ako je okruglo, morate dodati volumen na vrhu. Ako je lice široko, zagladite kosu na slepoočnicama što je više moguće.
3. Pričvrstite „školjku“ sa dve ukosnice. Jedan – popravlja rating, drugi – sam valjak. Popravite lakom za kosu.

Frizure za Novu godinu koje privlače blagostanje i bogatstvo: 3 najluksuznije ideje po uzoru na poznate lepotice!

Lepota i zdravljedifferent_nata/iStock/Getty Photos Plus by Getty Photos; SiberianBeauty/iStock/Getty Photos Plus by Getty Photos;

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje

Praznične frizure: 5 luksuznih predloga koje možete uraditi i same kod kuće!