Sajamski “Vulkan” iz ženskog pera

od strane | okt 25, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

vulkan

Erupcija dobrih knjiga koje je Vulkan izdavaštvo pripremilo za Beogradski sajam knjiga, koji će se pod sloganom „Povratak napisanih“ održati od 23. discontinue 30. oktobra.

Između ostalog, Vulkan će nam doneti i fantastične naslove iz „ženskog pera“ i to najrazličitijih žanrova. Reč je o delima koja su odmah po objavljivanju osvojila čitaoce širom sveta i postala su bestseleri!

Tako će se na štandu Vulkan izdavaštva naći roman „Sanatorijum“ engleske književnice Sare Pirs. Ovaj napeti i mistični triler odmah nakon pojavljivanja dospeo je na bestseler listu Njujork tajmsa i Sandej tajmsa, i istovremeno je postao izbor urednika Amazona i Književnog kluba Ris Vuderspun. Prodat je u više od pola miliona primeraka i preveden na više od 30 jezika.

U središtu ovog impresivne priče je detektivka Elin Vorner koja tokom odmora odlazi na veridbu svog brata Ajzaka i njegove verenice Lor u resort La Some u švajcarskim Alpima koji je nekada bio sanatorijum i oko koga se pletu jezive i uznemirujuće glasine. Njena nelagoda zbog boravka na ovakvom mestu pretvoriće se u košmarnu potragu kada otkrije da je Lor nestala. Elin, vođena instiktima, kreće u da reši misteriozni nestanak… Sugestivnost čitavoj priči daje činjenica da je autorka Sara Pirs u svojim dvadesetim živela u švajcarskim Alpima, baš tamo gde je i smeštena radnja njene knjige.

Čitaoci će na štandovima Vulkan izdavaštva moći da pronađu roman „Još jedna dobra stvar„, britanske autorke Aleksandre Poter, čiju polaznu tačku čine, večni motivi, potraga za ljubavlju i srećom. Glavna junakinja Liv Bruks, najpre, doživljava emotivni slom, tek razvedena i sa maglovitom budućnošću, odlučuje iznenada da se iz Londona preseli u pastoralu Jorkšira u potrazi za mirom i isceljenjem. Ona, međutim, uskoro otkriva da nije jedina kojoj je potreban novi početak. Poznanstvo sa usamljenikom Harijem, dečakom Stenlijem i tinejdžerkom Majom, promeniće njenu turobno viđenje sveta. Još jedna dobra stvar je topao i duhovit roman, knjiga o prijateljstvu i neočekivanim preokretima sudbine koja pokazuje da je samo jedna dobra stvar u našim životima dovoljna da nam svet ponovo izgleda kao dobro mesto za život. Knjige Aleksandre Poter objavljene su u 21 zemlji sveta, uključujući SAD i Veliku Britaniju, a roman „Ja i gospodin Darsi“ 2008. nagrađen je priznanjem Džejn Ostin za najbolji novi roman.

Trileri iz pera ženskih autora

Istovremeno, na Beogradskom sajmu knjiga čitaoci će moći da pronađu i druge kniževne dragulje iz pera ženskih autora koji su nedavno predstvaljeni na Vulkanovom sajmu knjiga koji je održan od 14. discontinue 22. oktobra u knjižarama Vulkana na 31 lokaciji širom Srbije.

Bez daha će vas ostaviti debitantski triler Britanke Liz Veb „Gorka dunja„. Vešto baratajući postulatima trilera i porodične drame Veb svoju junakinju Hanu suočava sa činjenicom da je nemoguće pobeći od teškog bremena i nasleđa roditelja, istovremeno, vas držeći napetim u iščekivanju da saznate ko je odgovoran za decenijama nerazjašnjenu smrt njene majke.

Ništa manje uzbuđenja doneće vam briljantni psihološki triler „Kći Močvare“ američke spisateljice Karen Dion. Kroz šipražje mičigenske močvare, Dion će vas dovesti discontinue samog srca tame – jedne kolibe u kojoj je nasilno prekinut jedan i pod prisilom započet drugi život. Časopis Lajbrari Džornal okarakterisao „Kći močvare“ je kao jedan od najboljih trilera 2017. godine. Iste godine magazin Saspens je ovaj mračnu, napetu i briljentno napisanu priču proglasio najboljim romanom.

Nigerijska spisateljica Abi Dare u svom debitantskom ostvarenju, „Devojka koja je dobila glas“ donosi inspirativnu priču o devojci koja čezne da za obrazovanjem kako bi pronašla svoj glas i ostvarila svoje snove. Roman je odmah po objavljivanju 2020. godine postala je Njujork tajmsov bestseler. a biritanski nedeljnik Obzerver, uvrstio je ostvarenje Abi Dare među deset najboljih debitantskim romana u 2020. godini. Tu je i svetski izdavački fenomen roman „Sveža voda za cveće„, francuske književnice Valeri Peren.

Posebno oduševljenje kod čitalaca će izazvati roman „Pristanak„, francuske autorke Vanese Springore, istinita ispovest napisana u prvom licu, knjiga koja je uzdrmala čitavu Francusku…

Vulkan izdavaštvo ponudiće i najkvalitetnija dela domaćih autorki, poput romana „Vakuum“ Jovane Dišić kao i roman „Uvek i samo tvoja“ Olivere Jovanović.

Vulkan vam je, već tradicionalno, i za Beogradski sajam knjiga pripremio erupciju najbolje književnosti!

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje