Šta da radite ako vaš dečko održava kontakt sa bivšom?

od strane | mar 29, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

dečko održava kontakt sa bivšom

Komunikaciju sa bivšim partnerom uvek prate komplikovani odnosi što će sigurno uticati na nove veze. Ako vaš dečko održava kontakt sa bivšom, sigurno znate zbog čega to ume da bude problematično. Međutim, koliko je to zaista opasno po vašu vezu?

Prvo na šta treba da obratite pažnju jeste ko je inicirao raskid jer će to mnogo reći o njihovom odnosu i motivima vašeg dečka da se čuje sa bivšom. Ako je vaš dečko raskinuo, onda je situacija bezazlenija nego kad je obrnuti slučaj.

On je inicirao raskid

Ponekad je želja muškaraca da održe kontakt sa bivšom jeste jer ne želi da ona uđe u vezu sa bilo kim i ne žele da zaista puste tu devojku. Ovakvi momci su obično nasilni.

Drugi mogući razlog jeste da oseća krivicu zbog raskida. Ako smatra da je on njoj naneo teški bol sa kojim ona ne zna sama da se izbori, želeće da se reši tog osećaja krivice tako što će „biti tu za nju“. takođe, moguće je i da misli da je nije dovoljno voleo ili nije mogao da joj pruži ono što je želela. Za one koji žele da spasu svet, ovakva reakcija može biti prirodna. Međutim, to nije baš sjajna stvar za vašu vezu jer će on njoj činiti medveđu uslugu što znači da će ga ona teže preboleti i dok do toga ne dođe, teško da će prekinuti kontakt.

Treći razlog jeste da on sumnja u svoju odluku. Na taj način, on pokušava da sedi na dve stolice, održavajući kontakt s bivšom dok je s vama u novoj vezi. U ovom slučaju će vas nesvesno stalno upoređivati.

dečko održava kontakt sa bivšom

Ona je inicirala raskid

Ako je ovo slučaj, onda to teško može da bude dobro po vas. Obično ostavljena strana gaji više osećanja od one koja ostavlja. Održavanje kontakta s bivšom u ovom slučaju znači samo jedno – nije preboleo raskid i emotivno ne može da je pusti. Može da bude zadovoljan sa tim što je i ona povremeno tu, nadajući se da će se ona predomisliti. Ovde takođe može da bude slučaj da na ovaj način sprečava da bivša devojka uđe u novu vezu. To znači da vaša veza verovatno nemas budućnost, već je vaša uloga ovde psihoterapeutska, tačnije da utešite svog dragog.

Raskid je bio sporazuman

Do ovakvog raskida dolazi kad su ljubavni odnosi jednostavno izbledeli ili se ispostavilo da su se odnosi sveli na čisto prijateljske. Verovatno su u tom slučaju bili dugo u vezi iz navike. Ako u toj vezi nije bilo naročito strasti, onda je vrlo moguće da su zaista samo prijatelji i da to neće uticati na vašu vezu. Jedini problem u ovakvim situacijama jeste da može da vas ucenjuje sa tim da ima kome da se vrati ili da joj govori o vašim problemima u vezi i da ga ona podržava. U tom slučaju je svakako jasno kako će vaša veza izgledati.

dečko održava kontakt sa bivšom

Šta da radite ako dečko održava kontakt sa bivšom?

Ako je odnos vašeg dečka i njegove bivše ispunjen ljubavlju i strašću, onda je jasno gde je tu vaše mesto. Prošlost treba da ostane u prošlosti. Takođe, sasvim je normalno da održavanje kontakta s bivšom kod vas stvara anksioznost, iritaciju, ljubomoru i ogorčenost. Međutim, ne treba naglo donositi zaključke.

Pokušajte da mirno i iskreno razgovarate. Međutim, veoma je važno da ga ne napadnete sa vašim unapred projektovanim tvrdnjama jer će se u tom slučaju on samo braniti i nećete dobiti njegovu iskrenu reakciju. Pokušajte da saznate šta je toliko važno u tom odnosu. Potom mu recite kako ta situacija čini da se vi osećate, ali i kako vidite rešenje ovog problema. Možda ćete naći zajedničko rešenje. U svakom slučaju, prisiljavanje i pravljenje skandala i scena od cele situacije vam svakako neće doneti ništa dobro.

dečko održava kontakt sa bivšom

Dakle, u većini slučajeva ova situacija nije  baš najbolja po vas, ali postoji šanse da je zaista samo prijatelj sa bivšom i da ne treba da se osećate ugroženom. U svakom slučaju, iskreni razgovor je skoro za sve uvek najbolje rešenje, pa počnite od toga.

Astarot/GettyImagesPlus,Prostock-Studio/GettyImagesPlus, fizkes/GettyImagesPlus, GaudiLab /GettyImagesPlus

Najnovije na portalu Marie Claire

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje