Šta se dešava sa telom ako žena dugo nema seks, posebno starija

od strane | okt 21, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

M. Dobro dobro.2 oktobar 2022. 04:15

Šta se dešava sa telom ako žena dugo nema seksulne odnose, naročito starija

Foto: pekels.com/jovan-barretto
Šta se dešava sa telom ako žena dugo nema seksulne odnose, naročito starija

Mnogi stručni ističu da odsustvo intimnih odnosa povlači određene posledice, kako na psihičko tako i na fizičko zdravlje. Duga apstinencija može imati štetne posledice po vašem organizmu.Šta se dešava sa telom ako žena dugo nema seksulne odnose, naročito starija

1. Gubitak libida

Ako zadržite svu želju za seks u vama, vremenom će ona nestati. Ako ste u vezi, ona može prerasti u veće područje koje se može rešiti samo razgovorom. Ne postoji lek za nizak libido ili određeni vitamini koji mogu rešiti, samo razgovor i dobra volja.

2. Smanjenje vaginalnog podmazivanja

Ova javlja se odnosi na starije žene koji tokom godine zbog nedostatka estrogena gube podmazivanje i zidove vagine se smanjuju. Žene u 20-im i 30-im godinama nemaju te probleme i da ti fenomeni dolaze sa godinama.

3. Opuštanje zidova vagine

I ovo se odnosi na starije žene i jedan kod kojih ulaze u menopauzu. Ako nemaju redovan snošaj, svaki naredni pokušaj može biti veoma bolan. Odlučite se za seksualne odnose, može biti veoma bolan“, napominje dr Sari Kuper, seksoterapeut.

4. Bolnije menstruacijeŠta se dešava sa telom ako žena dugo nema seksulne odnose, naročito starija

Redovni snošaj smanjuje bol kod žena, a kada menstruacija prestane, ona se pogoršava i bolovi se javljaju.Šta se dešava sa telom ako žena dugo nema seksulne odnose, naročito starija

Kada žena doživi orgazam, ona zapravo doživljava kontrakcijske materije, što dovodi do stvaranja većeg i bržeg izbacivanja krvi. On proizvodi povećanje endorfina, što pomaže kod menstrualnih grčeva puno prenosivih bolesti. smanjenje bolesti, ali i infekcija urinarnog trakta, navodi Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android.

Više detalja