Stil Belle Hadid: „Ružne čizme“ su ponovo u modi, a evo kako ih manekenka nosi!

od strane | nov 2, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

Stil Belle Hadid

Stil Belle Hadid inspirisan je Y2K modom, a najnoviji model u nizu su čuvene „gruesome boots“.

Dok je povratak komada kao što su krop high, džins džins i baget torbe podstakao lavinu povratka mode 2000-ih – malo stvari je izazvalo toliko debate kao „ružne“ čizme.

Nakon što je Bella Hadid izašla na svojim klasičnim ružnim čizmama na mini platformama krajem septembra, obožavatelji mode su se okupili na Twitter-u i TikTok-u da razgovaraju o tome da li su se ove čizme vratile u modu ili ne. Dok su neki tvrdili da samo Hadid može da ih iznese, drugi su požurili da sebi kupe par (Bellin izbor je trenutno rasprodat u sve tri boje na mreži).

Stil Belle Hadid

„Uggice“ su dugo zauzimale prostor u mnogim ormarima širom sveta, ali u našem trenutnom ekosistemu mikrotrendova koji se stalno razvijaju, kako da se ove čuvene „ružne“ cipele stalno vraćaju?

Nakon što je Bella Hadid fotografisana na svojim mini platformama, Swasti Sarna, globalna direktorka za uvid u podatke u Pinterestu, otkrila je da su pretrage za „mini uggs“ bile 17 puta veće nego što su bile u poređenju sa 2021.

Nedavni izgled Belle Hadid imao je neočekivan i modni pristup klasičnim braon čizmama. Umesto da ih upari sa uobičajenim helankama ili farmerkama, ona je svoje stilizovala sa opuštenim čarapama, malim pamučnim šortsovima i kožnom jaknom. Nakon što su ona, zajedno sa drugim „It“ devojkama kao što su Keke Palmer i Haylie Bieber, viđene u ovim cipelama, činilo se da „ružne čizme“ dobijaju potpuno novo značenje za Gen Z i milenijale.

Bella nije jedina Hadid koja je donela „gruesome“ model. Naime, prošle jeseni, Gigi Hadid je viđena kako nosi „tazz“ papuče, a otada termin za pretragu „Tasman Uggs Outfits“ porastao je 32 puta u odnosu na godinu ranije. Ne može se poreći da ljubav sestara Hadid prema „ružnom“ obućom inspiriše kupce, ali ovo nije prvi place da su ove čizme ponovo postale omiljene kod poznatih ličnosti i ljubitelja mode.

Tokom vrhunca pandemije, Kendall Jenner i Kaia Gerber uključile su brendove „Traditional Ultra Mini Uggs“ u svoju uniformu van dužnosti, vraćajući brend udobnih cipela u centar pažnje kada je generalno udobno odevanje bilo na vrhuncu. U vreme kada je oblačenje farmerki bilo kao obaveza, udobnost i nostalgija „ugg“ čizama bili su dobrodošlo odlaganje.

Bella i Gigi Hadid: Kako su postale najtraženije manekenke sveta, zahvaljujući operacijama?

Iako mnogi ljudi još uvek povezuju ove čizme sa njihovom „osnovnom“ reputacijom iz prošlosti, cipele uspevaju da se iznova vraćaju umodu.

Grotesque model u modi

Naravno, uggs nisu prvi „ružni“ model koji se ponovo pojavljuje u ciklusu trendova za novu publiku. Debele „tata“ cipele, kroksice, krojevi inspirisani Adamom Sandlerom i normkor estetika su prihvatili ljubitelji mode koji traže udobnost. „Uggsice“, međutim, imaju jednu prednost koju drugi trendovi nemaju: Y2K efekat.

Istorija „ružnih“ čizmama kao cipela „It“ devojaka ranih 2000-ih može se pratiti enact ikona Y2K stila kao što su Paris Hilton, Lindsay Lohan i Kate Moss, kojima nije bilo strano trčanje po Los Anđelesu u originalnim visokim čizmama. Kako su moda i TikTok prihvatali trendove iz 2000-ih, bilo je samo pitanje vremena kada će i ove cipele dobiti još jedan trenutak slavlja.

Uprkos onome što su njihovi zagovornici rekli pre više od deset godina, ružne čizme nesumnjivo još uvek ide u korak sa vremenom. Ali da li ćemo ikada videti reinkarnaciju visokih „ugg“ čizama? Proverićemo ponovo sledeće godine.

Lepota i zdravljeDimitrios Kambouris / Group of workers by capacity of Getty Entertainment

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje