Usne iz snova: Izaberite savršeni nude ruž za sebe uz pomoć ovih saveta i trikova (+ osnovne smernice nanošenja)

od strane | mar 17, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Nude ruž

Nude ruž je već neko vreme veoma popularna opcija, ali to ne znači da svima pristaju iste nijanse. Evo kako da znate kako da izaberete savršenu opciju za sebe!

Pronalaženje savršene nude nijanse jednako je teško kao i odabir pravog crvenog karmina. Pogrešna boja nude karmina može uništiti vaš look, na primer, učiniti vaše lice previše bledim, a usne sivim. Odlučili smo da vam otkrijemo sve suptilnosti izbora golih nijansi za različite tonove kože.

Ako se doslovno prevede sa engleskog, „nude” znači „golo”, odnosno nakon nanošenja ovakvog karmina, šminka za usne ne bi trebalo da izgleda namerno i nametljivo, već potpuno prirodno, kao da uopšte niste kozmetički proizvod.

Nude ruž za usne- osnovne smernice prilikom nanošenja

Ispravna tekstura

Naše usne prirodno uvek imaju polumat ili polusjajni izgled. Zbog toga, prilikom izbora nude karmina, obratite pažnju na njegovu teksturu i završnu obradu. Tekstura treba da bude blago vlažna, odnosno da ima blagi sjaj bez intenzivnih sjajnih mrlja – kao što su sedef, krupne šljokice.

Dozvoljeno je prisustvo fino raspršenih sjajnih čestica, koje će nežno reflekovati svetlost i dati usnama dodatni volumen. Imajte na umu da potpuno mat nude ruž nije dobar odabir za pripadnice tankih usana.

Naime, ovakav ruž će učiniti usne još ravnijim i potpuno ih lišiti volumena. U skladu sa gustinom prekrivanja, ruž gole nijanse takođe treba izabrati na osnovu ličnog osećaja udobnosti – providan ili gust, koji u potpunosti „nadjačava“ prirodnu boju.

Nude ruž za usne i odabir nijansi

Kada birate nijansu karmina, morate se rukovoditi prirodnom bojom usana: možete uzeti u tonu ili pak bogatiji za pola tona. Ako je prirodni pigment veoma svetao, preporučuje se, naprotiv, da izaberete proizvod za pola tona svetliji od nijanse usana kako biste ga malo prigušili.

Ako želite da eksperimentišete i igrate se sa bojama i nijansama golog karmina, trebalo bi da razmotrite dodatne aspekte svog izgleda, kao što je ton kože.

Ako ste vlasnica veoma, veoma svetle puti (lutka-porcelan), obratite pažnju na puderaste, prašnjave nijanse ružičastog podtona, koje su za jednu do dve nijanse tamnije od vaše kože: bež karmin može nepovoljno da naglasi sve neželjene nijanse kože ili može dati licu bezvoljan ton i izgled .

Vlasnice svetle kože treba da biraju breskve-bež, bež-losos i bež-ružičaste nijanse – dobro će izgledati na usnama. A u kombinaciji sa nežnim rumenilom iste šeme boja, nijanse ruževa će se otvoriti na potpuno drugačiji način i izgledati dublje. Zapamtite: što je svetliji tip vašeg izgleda, to će vam pristajati zasićeniji ruž.

Za one koji imaju tamniju kožu, pogodni su ruževi u boji kapućina, kakaa ili late, koji će se harmonično uklopiti u ceo look.

Kako naneti nude ruž?

Za goli ruž je važna kontura – mora biti „čista“. Da bi nijansa izgledala dobro, nanesite malu količinu pudera – BB, CC ili korektora oko konture usana kako biste ujednačili ton kože.

Ako želite da vaše usne izgledaju punije, uzmite za pola tona tamniju olovku za usne i lagano je prevucite preko prirodnih ivica usana.

Da li se plašite da pogrešite sa bojom karmina? Svoj izbor zaustavite na neutralnoj nijansi – neka bude malo prohladna i bež-ružičasta sa zlatnim sjajem.

Lepota i zdravljepolinapetukhova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; polinapetukhova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; polinapetukhova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Najnovije na portalu Marie Claire

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje