Uživanje i mršavljenje: Koliko kalorija trošimo tokom seksa?

od strane | okt 8, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

koliko kalorija trošimo seksom

Imati seks nije samo izuzetno prijatno, već je i veoma korisno za figuru.

Znamo da ste bili svesni ovoga. Ali, ponekad nije loše podsetiti se. Ukoliko ste zaljubljeni, sam taj osećaj će vam poboljšati krvotok, trošiti kiseonik i masne naslage. Ako tome dodate malo aktivnosti pod čaršafima – efekat se duplira.

Koliko kalorija trošimo tokom seksa?

Ljubljenje: 68 kalorija za pola sata

Ovo važi za one koji su na samom početku svojih veza. Verovatno se sećate tog osećanja: usne vam se susreću i … sledeći attach apart kada udahnete prošlo je 30 minuta! Seksolozi savetuju da ovu metodu praktikuju i iskusni parovi. Prvo, ljubljenje je odličan način da pokažete ljubav i nežnost, a drugo, da se oprostite od kalorija. Ako poljupcu dodate milovanja, onda će se potrošnja povećati na 90 kalorija.

Erotska masaža: 80+ kalorija na sat

Jasno je da više volimo da budemo masirani, nego da masiramo. Ali kada birate da vi budete ti koji pružaju zadovoljstvo, razmislite ne samo o tome šta ćete učiniti da ugodite svom muškarcu, već i da ćete sagoreti skoro stotinu kalorija. Glavna stvar je da ne žurite. Stvar funkcioniše ovako: primenom pritiska na partnerovo telo ubrzavate rad svog srca, ubrzavate protok krvi i kretanje kiseonika kroz telo. Ovo je tako lep kardio trening.

Poljupci po telu: preko 100 kalorija za pola sata

Retko ko vam je rekao da ljubljenjem partnera tokom predigre možete sagoreti kalorije kao u teretani. Pritom, postoji način da podignete sve na sledeći nivo. Ako ste u ležećem položaju dok ovo radite, vi u stavri izvodite sklekove, a  da toga niste ni svesni. Prijatno, korisno, nezaboravno. Bonus je 80 sagorenih kalorija za sklekove i 35 za joga asane.

Romantični ples: 103 kalorije na sat

Generalno, odlična je ideja da idete na ples zajedno sa svojim mužem. Ovo je druga zanimljiva opcija – ples u privatnosti. Prema istraživanjima naučnika nakon aerobne vežbe, a to je ples, žena se lakše uzbuđuje.

Predigra: 238 kalorija za pola sata

Dakle, devojke, predigra je višestruko korisna! Kada se ljubite, grlite, zavlačite ruke ispod njegove majice, ponovo ulazite u zonu sagorevanja masti zbog ubrzanog otkucaja srca. A, s obzirom na to da je predigra nešto što može da traje prilično dugo, onda su veće šanse da se vaš višak istopi.

Posebno se povećava efikasnost mršavljenja, navode naši stručnjaci, ako se vaši predigra odvija u vrućoj prostoriji.

Seks: od 144 kalorije za pola sata ili više

Ovde je očigledno: Ako samo ležite računajte da ste sagoreli bar 144 kalorije. Ukoliko se malo angažujete, možete sagoreti bar još 30 kalorija. Savršeno rešenje bi bilo: umesto večere praktikujte seks bar 5 puta  nedeljno. Posle mesec dana takvog „treninga“ mogle biste izgubiti 4 – 5 kilograma!

KatrzynaBalisewich/GettyImagesplus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje