Veza bez obaveza: 7 pravila za savršeni neobavezni seks

od strane | jan 23, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

veza bez obaveza

Kako da imate savršeni neobavezni seks? Ovih sedam pravila pomoći će da vaša veza bez obaveza funkcioniše bez nepotrebne drame.

Ljubavne veze umeju biti sjajne ali nemamo uvek za njih dovoljno vremena i energije. Ako ste od onih koji trenutno ne sanjaju o velikoj ljubavi, ali ste spremni da uplovite u vezu bez nepotrebnih obaveza i drama – otkrivamo vam sedam neophodnih saveta!

Nemoj da prenoćiš kod njega

I ne daj mu da ostane. Vaš odnos treba da bude jasno definisan. Doručak, večere, zajednički šoping i bioskop prepustite osobama koji osvoje vaše srce, a ne vaše telo. U suprotnom, rizikujete da poželite vezu za koju pre ili kasnije nećete imati vremena, ni volje. Zapamtite da vaša veza nije zvanična, niti ljubavna – zato se i zove veza bez obaveza.

Ne kontrolišite jedno drugoga

„Gde si?“ ili „Šta sada radiš?“ je bržino kada ste u emotivnoj vezi ali u vašem slučaju može da se smatra kao pokušaj kontrolisanja. Veza bez obaveza ne podrazumeva ljubomoru i bilo kakav zajednički interes osim seksualnog. Ne treba da vas interesuje sa kim je bio i da li sve viđa sa nekim osim vas. Nemojte ni da ga preplavite dirljivim porukama i sanjivim pozivima. Na kraju krajevama, svi razumemo da je ovo samo još jedan način manipulacije.

Poštujte granice

Uvek zapamtite šta vas vezuje – seks, a ne ljubav. Ne dozvolite da osećanja na bilo koji način  utiču na vašu vezu bez obaveza. Emocije ne treba da budu deo vaše komunikacije uopšte. Prednost prijateljstva sa povlasticama je što vezu bez obaveza koja vam je potrebna dobijate bez odlaska na ručak kod njegovih roditelja.

Veza bez obaveza ne znači prekid ljubavi

Živeti bez ljubavi je teško i nezamislivo. To što ste vi u ovoj fazi života odlučili da odustanete od ljubavne veze, preferirajući seks bez obaveza, ne znači da imate „srce od kamena“. Možete da izlazite sa drugim ljudima, možete da se zaljubiš i sanjate da se udate za kolegu sa posla. Glavna stvar je da ta osećanja izaziva neko drugi, a ne vaš ljubavnik.

Imajte na umu zaštitu

Seks je big, ali polno prenosive bolesti i neplanirane trudnoće nisu. Najbolje je da zajedno odaberete metodu kontracepcije – kontraceptivne pilule, prezervativi ili spirala. Bolje je da otvoreno razgovarate o tome, nego da se kasnije kajite. Ne zaboravite da vaša veza bez obaveza ne podrazumeva vernost.

Kontrolišite svoja osećanja

Zaljubljivanje u nekoga sa kim spavate je jednostavna stvar. Ukoliko oboje ne planirate da prolaznu aferu pretvorite u dugu i trajnu vezu sa srećnim krajem, držite svoja osećanja pod kontrolom. Jedan pogrešan korak i vaš seksualni život ponovo će doživeti length stagnacije.

Veza bez obaveza treba da bdue tajna

Ne pričajte o svojoj vezi bez obaveza porodicom i prijateljima. Neće svi moći da je prihvate i razumeju ovakav način života. Ako ne želite da konstantno odgovarate na pitanje: „Šta je sa decom i porodicom?“, držite jezik za zubima.

Miljana MomirovićKevin Chilly climate/Crew/GettyImagesPlus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje

Veza bez obaveza: 7 pravila za savršeni neobavezni seks