Zaboravite na 60-90-60: Kakve su realne proporcije slavnih lepotica?

od strane | okt 1, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

proporcije zvezda

Gledamo fotografije dugonogih modela i počinjemo da gubimo samopouzdanje: imamo višak kilograma, grudi bi mogle biti veće ili manje, a o zadnjici da ne počinjemo… Genetika nam baš i nije naklonjena, a tamo negde postoje žene prosto predodređene da postanu savršene lepotice. Zašto je svemir toliko nepravedan?

Ne, nije! Mnoge poznate ličnosti jesu imale sreće, ali ne zato što im je priroda dala obline, već snažan karakter i samodisciplinu. Mnogo fizičke aktivnosti i uvek stroga dijeta – to je njihova tajna pre nego genetika.

Ali lepota je nepredvidiva i hirovita stvar, a zahtevi lepote se menjaju iz decenije u deceniju! Pre dvadeset godina modne agencije su angažovale devojke visine 180 cm i čuvenih dimenzija 90-60-90, ali danas… danas pravila više nisu tako stroga.

Koje su stvarne proporcije zvezda?

Najplaćenije zvezde manekenskog biznisa odstupaju od standarda na neki način. Pogledajmo Kim Kardashian – ona je napravila biznis od svog izgleda, a visoka je samo 157 cm, ima metar u obimu grudnog koša i 86 cm u obimu kukova. Ova drska trendseterka ne pomišlja da sakrije svoje obline, naprotiv, pokazuje ih na sve moguće načine.

Dizajneri i javnost danas su više nego ikad naklonjeni plus sajz devojkama:  Ashley Graham, Cristal Renn,  Anansa Sims. Na istoj listi je i Španjolka Tara Lynn, koja se takođe bori za prava korpulentnih dama. Ova čuvena manekenka ima kukove obima 116 cm, struk  joj je 86 cm.

Gigi Hadid, jedna od najtraženijih i najlepših manekenki na svetu, pati od viška kilograma. Čini se da je sve u redu sa njenim proporcijama (86-64-89), ali agenti imaju zamerke. Devojka reaguje sasvim mirno na hejterske komentare i kaže da je ponosna na svoj graciozan struk, veličanstveno poprsje i bokove.

Čak i najseksipilnija žena na planeti prema magazinu Maksim, Kate Upton, se bori sa zlobnicima koji je optužuju da ima višak kilograma i nazivaju je „svinjom“. Manekenka ima malo nestandardnu figuru za svoju profesiju (90-62-85), ali koliko je samo ženstvena!

Ni visina nije više obaveza modela: Viktorijini anđeli retko prelaze 176 cm, a Cara Delevigne ima 173 centimetra. Dakle, sve na ovom svetu je relativno. Lepota još više. Glavna stvar je da budete sigurni u svoju neodoljivost, vežbate i negujete se.

Vladimir Floyd/GettyImagesPlus

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje