Žene u zrelim godinama i bolni zglobovi

od strane | okt 9, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

Bližite se pedesetoj i povremeno osećate bol i sevanje u zglobovima? Ujutru osećate ukočenost i krutost, i treba vam vremena da „profunkcionišete“?

Najverovatnije nije u pitanju nikakva ozbiljna bolest, već samo još jedan dokaz koliko polni hormoni utiču na sve funkcije našeg organizma, pa i na zglobove. Iako se uz menopauzu najčešće vezuju simptomi poput valunga, preznojavanja i nervoze, veoma čest je i bol u zglobovima, i to pause te mere da neke žene tada čak dobijaju pogrešnu dijagnozu artritisa.

Razlog tome je što hormoni, najviše estrogen, imaju moć da „obuzdaju“ upalne procese u organizmu, kao i da regulišu nivo tečnosti. Zato smo, s njihovim drastičnim padom od druge polovine četrdesetih godina, sklonije upalama i dehidraciji, što našim zglobovima nikako ne prija. Osim što nedostatak vode izaziva zadržavanje mokraćne kiseline koja je direktan uzročnik upala zglobova, on utiče i na kvalitet hrskavice, kao i na sve brži gubitak kolagena.

Osim na zglobovima, ovaj proces se odražava i na našoj koži koja gubi elastičnost i postaje sklona borama i pigmentaciji. Danas znamo da je hijaluronska kiselina ključna za zdravlje zglobova, pa se često koristi kao terapija direktnim ubrizgavanjem u sam zglob, najčešće kolena. Hijaluron uglavnom koristimo u kozmetici, ali njegov efekat je posebno delotvoran kada ga pijemo, jer je tada dvostruk: podmlađuje i kožu i zglobove.

Pored hijalurona, i određene aminokiseline pokazuju sjajna protivupalna svojstva, ali deluju i kao odličan čistač čitavog organizma, jačaju imunitet i ubrzavaju metabolizam. L-glutation je aminokiselina koja pokazuje sjajne rezultate kod bola u zglobovima i oštećenja zglobne hrskavice. Ona pospešuje regeneraciju sinovijalnog tkiva, a deluje i na ceo mišićni i koštani sistem. I druge aminokiseline poput L-histidina, L-cisteina, L-glicina i L-prolina doprinose regeneraciji tkiva, otklanjaju upale, olakšavaju bolove čak i kod artritisa a kao bonus imaju izuzetno podmlađujući efekat i na našu kožu.

Hijaluronska kiseliina, pomenute aminokiseline u svojoj redukovanoj i odlično iskoristljivoj formi, biotin i lipozomalni vitamin C deo su preparata Hyaluronic Gluthatione iz laboratorije Herba Sveta sa holističkim efektom: ovaj napitak nam podiže imunitet, eliminiše upale, regeneriše hrskavicu i doprinosi boljoj pokretljivosti zglobova i mišića, štiti kožu, obnavlja je i vraća joj mladalačku elastičnost tako što pospešuje gradnju kolagena, i pomaže u izbacivanju štetnih materija iz organizma.

Hyaluronic Gluthatione je zato idealan za žene od trenutka kada osete prve znake menopauze nadalje. A pored njega, Femisan Gold i njegove fitoestrogenske lekovite biljke pomoći će nam i da što duže zadržimo zaštitno dejstvo hormona, ali i da se izborimo s neprijatnim simptomima menopauze. Femisan Gold se može kombinovati i sa čuvenim Femisanom A namenjenim ženama u reproduktivnom periodu, kao i sa Femisan B kapima koje nam u menopauzi smiruju nervnu prenadraženost i pomažu da bolje spavamo.

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje