Ženski parfemi koje muškarci baš i ne vole – da li ih nosite?

od strane | sep 24, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

parfemi koje muškarci ne vole

Vrlo često, mirisi koji ženama deluju prijatno i senzualno, muškarci doživljavaju kao dosadne ili agresivne. Šta je razlog za ovako oštre ocene? Koji su to parfemi koje muškarci ne vole, a koji će ih privući?

Muškarci i žene su kao dva sveta u kojima vladaju potpuno različiti i često suprotni zakoni. To se ogleda bukvalno u svemu: životne navike, načini rešavanja problema, pa čak i u izboru parfema.

Parfemi koje muškarci ne vole:

Mošus

Ženska koža ima prirodan, atraktivan miris za muškarce – miriše na mošus. Ovo je feromon koji interesantno deluje na suprotni pol. Oko 70% muške populacije planete doživljava ga kao miris ljubavi i privlačnosti. To je delimično razlog zašto se mošus široko koristi u proizvodnji parfema. Međutim, ako dodatno pojačate njegov intenzitet mošusnim parfemima, možete postići najneočekivanije rezultate: za nekoga će postati moćan afrodizijak, a kod nekoga će izazvati gađenje.

Zaključak: ako niste sigurni kako višak mošusa utiče na vašeg partnera, izbegavajte parfemske kompozicije koje sadrže ovu komponentu.

Malo o geografiji

Stanovnici određenog podneblja skloni su da izgrade zajedničku simpatiju ili antipatiju prema određenim grupama mirisa. To je zbog činjenice da samo određene biljke rastu na području gde ovi ljudi žive, a njihova aromatična ulja, a samim tim i mirisi su poznata stanovnicima ovog kraja. Oni ih jednostavno doživljavaju kao nešto blisko i svoje. Na primer, zemlje Istoka odlikuju se začinskim i slatkim mirisima (ruža, jasmin, pačuli, itd.), dok su evropske zemlje sklone ruži i poljskom cveću. Muškarcima je ugodnije da osete aromu koja nije u suprotnosti sa njihovim navikama.

Vanila

Većina muškaraca ima pozitivan stav prema mirisu vanile. Vraća ih u detinjstvo, daje mir i spokoj. Sličan efekat imaju i mirisi bobičastog voća i većine cveća. Ali asocijacija na dom i mamine pite može odigrati okrutnu šalu, ako ste na vrućem dejtu. Ovo je parfem koji vas stavlja u kategoriju „mame“, „domaćice“, „zaštitnice“. Nije baš idealno, zar ne?

Zaključak: zaboravite mirise koji se mogu povezati sa hranom, kuhinjom. Expose čokolade, bobičastog voća, citrusa i začina svakako imaju svoju jedinstvenu privlačnost, ali ih koristite samo ako ste sigurni da ih vaš partner pravilno percipira. Izuzetak je grejpfrut. Njegov gorak i svež miris odmah čini ženu privlačnijom i poželjnijom u očima muškarca.

Parfemi koje muškarci ne vole: jake model

Jači pol voli jake žene – većina dama je toliko ubeđena u to da nastoje da pokažu svoju snagu u svemu, uključujući i miris. Ovo je suštinski pogrešno. Previše intenzivan miris rasteruje sve oko sebe, bez obzira na pol. Stoga je demonstriranje nezavisnosti sipanjem pola bočice parfema na sebe sumnjiva odluka.

Zaključak: pazite na meru u količini parfema, birajte lagane i sveže mirise, posebno za jutro i prvu polovinu dana. Uveče su prikladne dublje i pikantnije kompozicije, ali pokušajte da ne zasenite sopstvenu ličnost.

Cvetni parfemi

Malo muškaraca zaista voli miris cveća. Ali postoji posebna kategorija mirisa koja ima jedinstven efekat. Ruža, ljubičica i lavanda u glavama jačeg pola izazivaju jaku povezanost sa damama poodmaklih godina. Cela grupa cvetno-aldehidnih kompozicija je u „zoni rizika“, za mnoge muškarce čak i legendarni Chanel br. 5 spada u kategoriju mirisa „preko 40“.

Zaključak: probajte drvene ili orašaste mirise, oni mogu biti jednako senzualni i prijatni kao i vaš omiljeni parfem, i garantovano neće izazvati neprijatne asocijacije kod partnera.

Zaključak

Uprkos opštim trendovima, ukusi svake osobe su jedinstveni. A vaš saputnik može biti izuzetak kome će slatki ili cvetni miris biti najpoželjniji. Stoga, nemojte žuriti da se rastanete sa omiljenim parfemima. Ipak, ne propustite priliku da svoju kolekciju dopunite novim zavodljivim mirisima privlačnim za muškarce.

Omiljeni parfemi poznatih dama: Evo kako mirišu zvezde ovih dana

Deagreez/GettyImagesPlus

Opširnije