Zima 2023: Kako ( i sa čim) nositi predimenzioniranu jaknu?

od strane | nov 22, 2022 | Lifestyle | 0 Komentara

predimenzionirana jakna, zima 2023

Predimenzionirana jakna, i garderoba uopšte, jeste na vrhu popularnosti. Zato je glavno pitanje: kakve trendove za predimenzionirane jakne nam donosi zima 2023?

Šta je to oversize moda?

Oversize moda traje više od jedne decenije, ali nikada ranije u istoriji nije bila tako aktuelna kao sada. Popularnost je lako objasniti: što je stvar šira i veća – udobnija je. A udobnost je nova klasika u svetu mode. Bukvalno, oversize podrazumeva opušten i pomalo ležeran kroj, koji je zamenio pripijene stvari. Dukserice, pantalone, jakne i košulje, majice, pidžame, pa čak i bunde – možda ne postoji nijedan komad odeće koji se ne nosi predimenzioniran.

Predimenzionirana jakna: Koji modeli su relevantni u sezoni zima 2023?

Predimenzionirana bomber jakna (zima 2023)

Bomber jakna je jakna slobodnog kroja, često prevelika. Ove sezone stiže u gotovo svim bojama i kombinuje se u svim stilovima.

Parka (zima 2023)

Žene koje vole udobnost i praktičnost cene parke. Ovo je izdužena jakna, čija je svestranost omogućava da bude nošena i preko košulje kada je toplije  i preko džempera kada je napolju vetrovito i hladno. Biće udobna bez obzira na vremenske prilike.

Puffer jakna (zima 2023)

Ovo je odličan izbore za one koji vole  maksimalnu toplinu i provode mnogo vremena na otvorenom. Ove sezone su ubedljivo najtraženiji mannequin i dolaze i u sportskom i u ženstvenom dizajnu.

Bajkerska jakna (zima 2023)

Ovo je sada već general komad ako ne živite u užasno hladnim krajevima. Ove godine najrelevantnije su kožne jakne sa blagim vintage raspoloženjem, kao i modeli u bajkerskom stilu kao iz 80-ih.

Avijatičarska jakna (zima 2023)

Alternativa kožnoj jakni u hladnoj sezoni. Tipično, takva jakna ima krzneni obrub od ovčije kože i dobro greje čak i u najhladnijim danima.

Predimenzionirana jakna od eko-krzna (zima 2023)

Ako je napolju zima, obimni gornji deo će biti više nego prikladan. Na primer, jakna od eko krzna u tedi stilu. I ako su nedavno svi bez izuzetka nosili takve bunde, sada se ovaj materijal koristi za kreiranje jakne-košulje sa kragnom.

Predimenzionirana jakna: kako je uklopiti u autfit?

Birajte stvari u neutralnim bojama ako ne želite da izgledate previše prkosno i nametljivo. Bela, crna, braon i siva mogu se nositi tokom cele godine i nikada neće izaći iz mode. Mirne boje čine vrećaste predmete raznovrsnim i bezvremenskim.
Igrajte se kontrastima tako što ćete se obući u stvari različitog kroja. Na primer, kombinujte preveliku jaknu sa uskom suknjom ili helankama. Ili skraćena bomber jakna sa spuštenim pantalonama.
Kreirajte višeslojne autfite. Na primer, rolka, košulja i treći sloj u vidu predimenzionirane jakne.

Da li me predimenzionirana odeća čini krupnijom?

Naprotiv, obimne stvari skrivaju višak kilograma i čine vas krhkijim i sitnijim.
Ako volite da istaknete svoju figuru, prevelike stvari možete nositi sa kaišem. Možete čak i opasati jaknu. Takođe, možete kombinovati predimenzionirane i strukturirane modele: tako će vaša figura i dalje dolaziti uncover izražaja.

Zima 2023: Sa čime kombinovati predimenzioniranu jaknu?

Ovo je pitanje od milion dolara i postavlja se uz svaki novi type. Evo šta predlažu svetski stilisti:

1. Sa farmerkama

Najjednostavna opcija. Farmerke su kapsula i osnova svake garderobe i kombinuju se sa svime. Okrenite se ravno krojenim i širokim modelima visokog ili srednjeg struka.

2. Sa košuljom

Ogromna jesenja jakna je dizajnirana da se njom kreira slojevit izgled.Majica sa košuljom i jaknom, ili rolka plus prsluk plus vetrovka, ili majica sa jaknom i kaputom na vrhu. Sve ove kombinacije će vas približiti zvezdama uličnog stila. Pokušajte da svi elementi budu dobro kombinovani u bojiili se okrenite crno-beloj opciji koja je uvek dobitna!

3. Sa helankama

Devedesetih su svi nosili helanke, 2000-ih su bile na vrhuncu popularnosti … a onda je došlo vreme zaborava. Helanke su sada potisnute, ali su odličan par za predimenzioniranu jaknu.  Pokušajte da stvorite opušten izgled sa avijatičarskom jaknom od ovčije kože ili bomber jaknom, upotpunite treking čizmama i kapom.

4. Sa kožom

Ako ste na „ti“ sa kožom, slobodno je uklopite u predimenzionirana-jakna-autfit. Samo nemojte da nosite uske pantalone od kože! Umesto toga, obratite pažnju na klasične pantalone srednje širine ili malo proširene.

5. Sa suknjom

Predimenzionirane jakne u sezoni zima 2023 kombinuju se čak i sa suknjama. Ove godine imate šta da izaberete, jer je apsolutno svaka dužina u trendu: skromni midi, mini koji privlači pažnju i moderan maksi. Izaberite teksas suknju sa dubokim prorezom i hrabro osvajajte svetske modne prestonice.

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje